Antić: Ne očekuju se smanjenja isporuke gasa

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Ne očekuju se smanjenja isporuke gasa

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da nema bilo kakve najave da će doći do poremećaja u snabdevanju gasom, ali da za takvu situaciju postoji razradjen scenario.

- Nemamo apsolutno bilo kakvu najavu od strane Gasproma da postoji bilo kakva mogućnost da dodje do poremećaja u snabdevanju gasom. Ne očekujemo neka smanjenja u isporukama gasom, ali i za takvu situaciju imamo plan i potpuno razredjen scenario - rekao je za B92 Antić.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pitanje hoće li zbog obaranja Suhoja, pasti i projekat Turski tok, u koji se uzdaju svi u regionu, Antić je istakao da takve stvari suštinski ne zavise od Srbije.

On je istakao da je Srbija zainteresovana za sve one projekte koji su realni i koji mogu da dovedu neke dodatne količine gasa u ovaj deo Evrope, kao i da je spremna da u takvim projektima učestvuje.

- Svesni smo svog geostrateškog položaja, ali i činjenice da za tako velike projekte pre svega odluke donose veliki igrači - zaključio je Antić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Antić: Ne očekuju se smanjenja isporuke gasa

Izvor: Studio B, 27.Nov.2015

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da nema bilo kakve najave da će doći do poremećaja u snabdevanju gasom, ali da za takvu situaciju postoji razrađen scenario...''Nemamo apsolutno bilo kakvu najavu od strane Gasproma da postoji bilo kakva mogućnost da dođe do poremećaja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.