Gde je Džej Džej?!?

Izvor: Mondo, 12.Sep.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je Džej Džej?!?

Jelena Janković, nekada prva teniserka sveta, izbrisana je sa WTA liste

Jelena Janković nije završila karijeru, ali je već godinu dana van terena. Poslednji meč odigrala je prošle godine na US Openu, kada je poražena u prvom kolu od Čehinje Petre Kvitove (7:5, 7:5), a onda je zbog problema sa leđima otišla na pauzu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja još uvek traje.

Posle hirurške intervencije i otkazivanja nastupa na Australijan Openu, kada su neki mediji objavili da je rešila da završi karijeru, demantovala je to i saopštila da će se vratiti kada se bude oporavila.

To se još nije dogodilo.

U međuvremenu, u maju je poručila da ništa neće "lomiti preko kolena" i da će uskoro doneti odluku o nastavku karijere, ali se od tada nije oglasila.

Posle godinu dana neigranja, Jelena Janković, nekadašnja prva teniserka sveta, izbrisana je sa WTA liste.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

U karijeri je osvojila 15 trofeja, ali nikada grend slem pehar. Najbliža je bila 2008. na US Openu kada je igrala finale, u kojem je pretrpela poraz od Serene Vilijams (6:4, 7:5). Upravo se povodom sećanja na taj meč pre neki dan oglasila na svom Facebook profilu.

Ipak, u kolekciji trofeja ima jedan grend slem, ali u miks dublu, kada je u 2007. paru sa Džejmijem Marejom neočekivano osvojila pehar na Vimbldonu.

Jelena Janković je, uz Anu Ivanović, jedina srpska igračica koja se domogla prvog mesta na WTA listi. Ona je i najuspešnija, jer je u dva navrata na čelnoj poziciji svetske liste provela ukupno 18 nedelja.

Prvi put se popela na vrh 11. avgusta 2008. i provela samo sedam dana, dok je drugi put postala "broj 1" 6. oktobra iste godine i posle 17 nedelja u nizu sišla je sa teniskog prestola 1. februara 2009.

Godinama je bila "stub" Fed kup selekcije Srbije, sa kojom je najveći uspeh ostvarila 2012. kada je stigla do finala u kojem je poražena od Češke u Pragu (3:1).

Za nacionalni tim nastupala je 12 godina, najduže od bilo koje srpske igračice i ostvarila najviše pobeda - ukupno 34 (27 u singlu i sedam u dublu), uz 16 poraza.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.