Endi Marej ljut zbog di-džeja: Primer seksizma u sportu

Izvor: Mondo, 04.Dec.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Endi Marej ljut zbog di-džeja: Primer seksizma u sportu

Britanski teniser javno reagovao posle ispada Martina Solveža na dodeli "Zlatne lopte", kada je uvredio najbolju fudbalerku planete.

Luka Modrić je najbolji fudbaler, Ada Hegerberg najbolja fudbalerka na svetu u 2018. godini.

Za razliku od maestralnog Hrvata, Norvežanka je prilikom uručivanja najvećeg individualnog priznanja doživela i neprijatnost.

Mesi i Ronaldo za Mbapea, blamovi na sceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Parizu

Od ove godine "Zlatna lopta" se dodeljuje i u ženskoj konkurenciji. Ada je definitivno obeležila 2018, a kada je prišla po trofej nije ni slutila da će joj poznati di-džej Martin Solvež postaviti neprijatno pitanje.

Francuski voditelj upitao je 23-godišnju Norvežanku da li zna da "tverkuje". Ada je kratko odgovorila da ne zna i okrenula se. Suočen sa brojnim kritikama, Martin se posle svečane ceremonije izvinio Adi.

Komentar na ceo događaj dao je i britanski teniser Endi Marej.

"Još jedan primer besmislenog seksizma koji i dalje postoji u sportu. Zašto žene i dalje moraju da trpe takva sr*nja? Šta je pitao Mbapea i Modrića? Verujem da je nešto u vezi sa fudbalom. I svima koji za ovo misle da je preterivanje i da je bilo vic... nije", bio je ljutit komentar Mareja.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.