Džej Leno testirao Rimčevu Neveru – ostao iznenađen kako se vozi bez opterećenja VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 12:12

Džej Leno testirao Rimčevu Neveru – ostao iznenađen kako se vozi bez opterećenja VIDEO

Od svih automobila koje je vozio, a bilo ih je na stotine, Nevera je verovatno najbrži auto koji je ikada stigao u slavnu garažu Džeja Lenoa.

Ako je neko bio u prilici da vozi brojne atraktivne automobile, onda je to svakako Džej Leno. Njegov sud i utisci su zato mnogima važni, o čemu svedoči i izuzetna gledanost njegovih video priloga na Jutjubu.

Sad je konačno isprobao Rimčevu Neveru, a tom prilikom mu je u goste stigao i Miroslav Zrnčević Mrgud, zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << test vozač Rimac Automobila. Po mnogima je Mrgud najmerodavniji da govori o Neveri, bar kad je u pitanju vozačko iskustvo, zbog činjenice da niko nije prešao toliko km u Rimčevom automobilu.

Procenjuje se da je do danas u Neveri odvezao oko 130.000 km!

Prvi deo videa bavi se upoznavanjem sa Neverom i tehničkim detaljima. Mrgud pritom otkriva da je razvoj započeo pre pet godina, samo nekoliko meseci pre premijere u Ženevi, sa ciljem postizanja ubrzanja do 100 km/h za manje od dve sekunde.

Prema zvaničnim kalkulacijama, na razvoj Nevere utrošeno je 1,6 miliona radnih sati. Za usklađivanje rada "launch control" sistema, test vozači su morali odraditi oko 200 ubrzanja od 0 do 193 km/h (120 mph).

Džej Leno je u vožnji ostao iznenađen time kako se Nevera vozi bez opterećenja.

"Ova stvar je sjajna i uopšte nije zastrašujuća", kazao je popularni voditelj i zaljubljenik u automobila nakon vožnje.

Poduži video o utiscima Džeja Lenoa o Rimčevom automobilu možete pogledati u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.