Izvor: B92, 15.Dec.2023, 15:20

Doužer: Ja nisam Egzum

Pi-Džej Doužer stigao je u Partizan kao svojevrsna zamena za Dantea Egzuma koji je bio jedan do ključnih faktora sjajnih rezultata prošle sezone.

Međutim, bek Partizana ne vidi sebe kao Egzumovu zamenu, već želi da utaba svoj put u Beogradu.

Svakako, uloga koju je Doužer dobio je veliki izazov za njega.

"Mislim da je to bila jedna od glavnih stvari zašto sam došao ovde. Naravno, on >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se vratio u NBA, a ja sam došao iz NBA. Osim toga, on je on, a ja sam ja", rekao je Doužer za Meridijan.

U prvih 14 utakmica u Evroligi Doužer prosečno beleži 10,1 poena uz 52% iz igre, te 3,6 asistencija, 3 skoka i jednu ukradenu loptu po utakmici.

Deluje da je prošao period prilagođavanja na evropsku košarku jer u poslednjih pet utakmica ima prosek od 15,2 poena uz 57,7% iz igre.



"Mislim da imamo potpuno drugačiji stil igre i da donosimo različite stvari timu. On je igrao sjajno ovde i drago mi je što je nastavio NBA karijeru. Ja sam koncentrisan na ovo ovde i daću sve od sebe da pomognem klubu"
, dodatno je Doužer razgraničio sebe i Egzuma.

Partizan je u četvrtak savladao Žalgiris u Kaunasu za četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi (8-4), a sedmu u nizu uključujući i ABA (8-3).

Crno-beli u subotu od 21h dočekuju podgoričku Budućnost, uz prenos na TV B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Anđušić reagovao na Danteove bravure u NBA ligi

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Dec.2023

Kako odmiče sezona u NBA ligi, bivši košarkaš Partizana Dante Egzum ima sve značajniju ulogu u ekipi Dalasa i sve impresivniji statistički učinak.. Samo u poslednjih pet mečeva, australijski reprezentativac je ostvario učinak od 16.4 poena, 5.2 asistencija, 4.2 skokova, 1.6 ukradenih lopti,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.