Obradović (Dveri): Izjava ministra unutrašnjih poslova dokaz da se policija stavila na stranu vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović (Dveri): Izjava ministra unutrašnjih poslova dokaz da se policija stavila na stranu vlasti

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović ocenio je danas da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je državna sekretarka u tom resoru Dijana Hrkalović po njegovom nalogu boravila u Lučanima na dan lokalnih izbora, "dokaz da se policija direktno umešala u izborni proces i stavila na stranu vlasti".

Navodeći da policija "nije partijska već narodna", Obradović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ocenio da je "nečuveno da policija pritvara one koji ukazuju na izborne neregularnosti a štiti one koji krše zakon i učestvuju u izbornim krađama".

"Nečuveno je da su u toku izbornog procesa uhapšena dva člana Predsedništva Dveri – Borko Puškić i Milovan Jakovljević, i obojica zadržani više sati u Policijskoj stanici u Guči, i da im je na taj način onemogućeno da vrše svoju funkciju u Izbornom štabu Saveza za Srbiju", naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Lider Dveri je ocenio da je "posebno nečuveno da se časni policajci iz Policijske uprave Čačak i drugih delova Ministarstva unutrašnjih poslova zloupotrebljavaju i stavljaju pod komandu osobe povezane sa kriminalnim podzemljem, koja se bez ikakvih stručnih kvalifikacija našla na mestu broj dva u MUP-u Srbije".

"Jedini zadatak Dijane Hrkalović u Lučanima bio je da zaštiti kriminalce bliske SNS, koji su pretili biračima i pohapsi vodeće ljude iz Izbornog štaba Saveza za Srbiju i na taj način zloupotrebi policiju u izbornoj kampanji vlasti. Ali, desio se narod koji je oslobodio sve uhapšene i pokazao da nećemo dozvoliti zloupotrebu policije u partijske svrhe", naveo je Obradović i ministru Stefanoviću poručio "Vidimo se u subotu".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu a u cilju smirivanja situacije. On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Dijana Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SzS: Sutra dokazi o inicidentu u Lučanima

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018

Savez za Srbiju odbacio je danas navode ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o incidentima koji su se dogodili tokom izbora u Lučanima...Oni su najavili da će sutra izneti dokaze o onome što se dešavalo u toj opštini, tokom kampanje i juče na dan izbora...Savez za Srbiju tvrdi da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.