Položen temeljac za Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Blic, 11.Apr.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen temeljac za Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj Banji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, narodni poslanik Zoran Babić i predstavnici rukovodstva Vrnjačke Banje položili su kamen temeljac na mesto izgradnje Nacionalnog trenažnog vaterpolo centra i tako označili početak izvođenja prve faze radova čija je vrednost 150 miliona dinara.

Prva faza podrazumeva izgradnju prizemlja objekta površine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 3.800 kvadratnih metara, kojim se stvaraju uslovi za montažu dva bazena iz “Arene”, dimenzija 34 sa 25 i 33 sa 21, kao i izgradnju bazena za neplivače 25 puta 12,5 metara i izvođenje infrastrukturnih radova na hidrotehničkim i elektroinstalacijama.

Rok za završetak radova je polovina juna ove godine, kada je planirana montaža bazena. Bazeni će biti u funkciji tokom letnje sezone, a već od jeseni biće raspisan javni poziv za drugu fazu koja se odnosi na izgradnju aneksa, pratećih sadržaja, tribina i krovnog pokrivača, investicije vredne oko 3,5 miliona evra.

- Za mene ne postoji emotivniji trenutak od ovoga kada naš

dugogodišnji san o izgradnji Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra postaje stvarnost. Izgradićemo kuću novih šampiona, a posebno je značajno što na ovaj način doprinosimo razvoju sporta i turizma, a time i privrede u celom regionu. Uskoro ćemo u neposrednoj blizini započeti i izgradnju Kuće odbojke i sa ovakvom tendencijom Vrnjačka Banja postaje ozbiljan sportski centar, što se u uklapa u priču o decentralizaciji sporta - rekao je ministar Udovičić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.