Helikopter bio jedan od najspravnijih: Formiraće se dve komisije za istragu

Izvor: NaDlanu.com, 14.Mar.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopter bio jedan od najspravnijih: Formiraće se dve komisije za istragu

Potpukovnik Miroslav Zečević je rekao da je Mi-17 bio jedan od najispravnijih helikoptera.

Dve komisije za istragu

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković izjavio je da je naredio formiranje komisije za utvrđivanje uzroka pada helikoptera Mi-17 u petak uveče kod aerodroma u Surčinu i odgovornosti za to, kao i da je komandant vazduhoplovstva formirao stručno-tehničku ekipu da istraži eventualne otkaze letelice.

Rok za izveštaj komisije koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << treba da utvrdi odgovornost je u sredu, dok će tehničkoj komisiji rok 30. mart, rekao je Diković na konferenciji za novinare.

Diković je istakao da odgovornosti ima, i da je oseća i on kao načelnik Generalštaba.

Ali, kako je rekao, "svako je odgovoran za svoj deo, a koliko ko - utvrdiće nadležni organi" i sa tim će javnost biti upoznata.

rts/nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.