Holanđani treći na planeti, dokrajčili nervozni Brazil!

Izvor: Press, 13.Jul.2014, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holanđani treći na planeti, dokrajčili nervozni Brazil!

Ekipe su na teren istrčale u sledećim sastavima:
Brazil (4-2-3-1): Cezar – Maksvel, Luiz, Silva, Majkon – Gustavo, Paulinjo – Ramires, Oskar, Vilijan – Žo 

Holandija (3-4-1-2): Silesen – Martins Indi, Flar, De Fraj – Blind, Klasi, Vajnadlum, Kajt – De Guzman – Roben, Van Persi
Već u trećem minutu povela je Holandija kada je alžirski arbitar dosudio jedanaestarac. Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iskusni Roben pobegao je Silvi, koji ga je povukao za rame, doduše još van kaznenog prostora, ali je sudija ipak svirao penal. Robin Van Persi šutirao je sa bele tačke, i očekivano - bio je precizan!
Samo desetak minuta kasnije, tačno u 17. minutu, Holandija je duplirala prednost golom Daleja Blinda, a to je bio njegov prvi pogodak za reprezentaciju! Ipak, ni ovaj gol nije "čist", jer je Roben bio u ofsajdu kada je dobio loptu, koju je naknadno prosledio do Blinda.
U nastavku igre Brazilci su bili potpuno dezorijentisani i uplašeni, te pod pritiskom, pa nisu uspeli da do kraja realizuju nekoliko solidnih akcija, dok su njihovi protivnici igrali skoncentrisani na odbranu i nešto povučenije u odnosu na početak.
Suđenje je bilo evidentno manjkavo, a u nastavku utakmice to se i potvrdilo.
Na poluvreme Brazilci su u svlačionice ispraćeni zvižducima.
Na startu drugogo dela meča nije bilo većih uzubuđenja. Skolari je na samom početku drugog poluvremena napravio prvu izmenu, kada je meč završen za Luiza Gustava, a u borbu se uključio Fernandinjo. U 57. minutu iz igre je izašao i Paulinjo, a zamenio ga je Ernanes. 
Prigovora na suđenje je, naravno, bilo - sudija Haimudij oštetio je Brazilce za penal kada je Blind nagazio i oborio Oskara u svom kaznenom prostoru. Oskar je potom zaradio i žuti karton, zbog simuliranja, kog, čini se, nije ni bilo... Tom prilikom selektor Holandije prinuđen je bio na izmenu - Blind se prilikom ovog duela povredio i iznešen ja na nosilima, a na na teren je istrčao Daril Janmat.
Skolari je rešio da konačno pojačava ofanzivu i izvršio je treću, poslednju izmenu - Hulk se uključio umesto Ramireša. Međutim, nije bilo koristi od toga...
U prvom minutu sudijske nadoknade Holandija je zapečatila pobedu, Džudžinio Vajnaldum savladao je Žulia Sezara i zatresao mrežu za 0:3.
Van Gal u poslednjim minutama zamenio je golmana, kako bi svi igrači holandske reprezentacije dobili svoju šansu na Mundijalu!
Čestitke Holandiji - oni su bronzani na Mundijalu u Brazilu!
Danas će se u Rio de Žaneiru u finalu Mundijala sastati reprezentacije Nemačke i Argentine. Taj meč igra se na stadionu Marakana od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.