EMOTIVNI DŽOKER: Hoakin Finiks je pomenuo svog POKOJNOG BRATA i rasplakao sve na dodeli Oskara

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2020, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMOTIVNI DŽOKER: Hoakin Finiks je pomenuo svog POKOJNOG BRATA i rasplakao sve na dodeli Oskara

Tužno.

Hoakin Finiks dobio je sinoć Oskara za najboljeg glumca za glavnu ulogu u ostvarenju "Džoker", a nakon uručenja statue iskoristio je priliku da održi govor sa ekološkom porukom.

Glumac je uputio vapaj za promenama u oblastima rodne ravnopravnosti, i borbe protiv rasizma.

Hoakin je pričao i o ekologiji.

- Idemo u prirodu da pljačkamo njene resurse. Dajemo sebi pravo da veštački oplodimo kravu i kada se oteli, mi uzmemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njeno dete. Iako se ona kida od bola. A onda joj uzmemo mleko koje je namenjeno za tele, da ga sipamo u našu kafu ili žitarice za doručak - rekao je glumac i dodao:

- Kada koristimo ljubav i saosećanje kao naše osnovne principe, možemo stvarati, razvijati i implementirati sistem promene koji je koristan za sva bića i okolinu.

Na kraju govora, glumac je zaplakao, dok je završavao govor citirajući svog pokojnog brata, glumca Rivera Finiksa. On je izgovorio stihove koje je njegov pokojni brat napisao sa 17 godina:

- Spasi se ljubavlju, i mir će te pratiti.

Stariji Hoakinov brat, River Finiks bio je glumac, muzičar i aktivista kojem je predviđana blistava karijera. Veoma mlad je ostvario zapažene uloge, između ostalog u filmovima "Stand by me", "Running on empty" i "My own private Idaho". Rođen je 1970, a preminuo 1993. godine zbog posledica predoziranja kokainom.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.