Boks: Usik pobedio Fjurija i ujedinio titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 10:19

Boks: Usik pobedio Fjurija i ujedinio titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik pobedio je noćas u Rijadu Britanca Tajsona Fjurija i ujedinio titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF i WBC.
Meč je trajao 12 rundi, a Usik je do pobede stigao odlukom sudija 2:1. Dvojica sudija su pobedu dodelila ukrajinskom bokseru (115:112, 114:113), dok se treći sudija opredelio za Fjurija (114:113).
Usik je do sada bio svetski šampion u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF šampion, dok je Fjuri imao WBC pojas.
Ukrajinac je noćas stigao do 22. pobede u profesionalnoj karijeri na 22 meča, dok je Fjuri prvi put poražen posle 34 trijumfa i jedne nerešene borbe.
Ukrajinac je postao prvi bokser posle 25...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.