Američki oskarovac oslobođen optužbi za seksualne napade

Izvor: VOA, 26.Jul.2023, 17:05

Američki oskarovac oslobođen optužbi za seksualne napade

London — Američki glumac Kevin Spejsi oslobođen je optužbi za seksualne napade za šta su ga teretila četvorica muškaraca. Spejsi, dobitnik prestižnih filmskih nagrada Oskar, oslobođen je ukupno devet optužbi. Ročište na kom je oslobođen održano je na njegov 64. rođendan. Poroti se zahvalio nakon što je donela presudu da nije kriv za dela koja su mu stavljana na teret. „Pretpostavljam da imate razumevanja da je potrebno da procesiram mnogo toga nakon ovoga što se danas dogodilo. Dirnut sam današnjom presudom“, rekao je kratko nakon ročišta na kom je oslobođen. Tokom četvoronedeljnog suđenja pred Sudom u Sautvarku tužioci su iznosili tvrdnje da je glumac agresivno dodirivao trojicu muškaraca u incidentima između 2004. i 2013. dok je radio u londonskom pozorištu Old Vik. Četvrti muškarac ga je teretio za eksplicitni seksualni napad. Optužbe protiv glumca nagrađenog Oskarom za uloge u filmovima „Dežurni krivci“ (The usual suspects) i „Američka lepota“ – usledile su pošto ga je u Sjedinjenim Državama oktobra 2017. glumac Entoni Rep optužio za pokušaj zavođenja kada je imao 14 godina. Sud u Njujorku je 2022. presudio je da Spejsi nije bio kriv po optužbama za zlostavljanje koje se, prema tvrdnjama tužioca, dogodilo 1986. godine. Spejsi se tokom poslednjih nekoliko godina vratio glumi pošto je napustio seriju „Kuća od karata“ (House of cards). Striming platforma i studio Netfliks otpustili su Spejsija 2017. optužujući ga za nedolično ponašanje na setu i van njega.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kevin Spejsi i seksualno zlostavljanje: Glumac se rasplakao kada je oslobođen optužbi

Izvor: Danas, 26.Jul.2023

Reuters Dvostruki Oskarovac, glumac Kevin Spejsi, oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje pred sudom u Londonu. Posle odbacivanja optužnice od 12 tačaka, Spejsi se rasplakao. „Mnogi od vas shvataju da mnogo toga imam da procesuiram nakon svega što se dogodilo“, rekao je glumac novinarima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.