Split gubi organizaciju Dejvis Kupa – nema klimu u hali

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 18:21

Split gubi organizaciju Dejvis Kupa – nema klimu u hali

Hrvatska bi od 12. do 17. septembra trebalo da ugosti Holandiju, SAD i Finsku u Splitu, ali je došlo do neočekivanih problema.

Mečevi grupe D Dejvis Kupa bi prema planu trebalo da se igraju u dvorani na splitskim Gripama, ali je ustanovljeno da u njoj nema klima uređaja nego samo ventilacije, a u takvim uslovima usred septembra je nemoguće igrati tenis, pišu hrvatski mediji.

"Organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << događaja je austrijska kompanija "Emotion Group" koja malo manje od dva meseca i dalje ne zna gde će se mečevi igrati i hoće li se uopšte igrati u Hrvatskoj. Naime, Gripe su praktično jedina opcija za održavanje ovih mečeva budući da je Spaladium Arena zatvorena i nema struje, a ostale dvorane u Hrvatskoj su ili zauzete ili nisu uopšte uzete u obzir", piše Indeks.

Čak ni Hrvatski teniski Savez ne može mnogo toga da uradi kako bi se ovaj problem rešio.

"Mi sa organizacijom nemamo ništa osim neke sitne logističke podrške. Što se Gripa tiče, dvoranu su obišli predstavnici Holandije, SAD-a i Finske i nisu imali primedbi, a i ITF je dao dozvolu da se igra na Gripama", rekao je direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski i nastavio:

"Istina je da nema klima uređaja na Gripama. Nisam stručnjak, ali verujem da se to može srediti u kratkom roku i da će se ipak igrati na Gripama. Opcija je da se koristi Spaladium Arena ako bude potrebe, tako da bi sve trebalo biti OK. Malo jeste čudno da organizatori manje od dva meseca pre početka ne znaju gde će se igrati, ali to je njima na dušu. No, organizator je ozbiljna firma kojoj ovo nije prvi put da organizuje nešto slično, tako da verujem da neće biti problema".

Pobednici svih kvalifikacionih grupa igratće na završnom turniru Dejvis Kupa u novembru u Malagi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.