Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 17:39

Rusija lagano preko Nemačke do finala Dejvis kupa

Rubljov i Medvedev doneli obe pobede u singlu

Posle 14 godina pauze teniska reprezentacija Rusije igraće u finalu Dejvis kupa.

Opravdale su Baćuške zvanje favorita protiv Nemačke, sa dva trijumfa u singlu došle su do trijumfa koji ih vodi u finale, a u kojem će se boriti u nedelju sa Hrvatskom za Salataru – 2:0.

Na papiru gledano, Rusi su apsolutni favoriti protiv Hrvatske, jer njima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za razliku od Srbije, izvanredno igraju obojica singl igrača. Mada ni u dublu Karacev i Rubljov nisu za potcenjivanje.

Prvu pobedu u singlu, koji je ocenjen kao presudni, doneo je Andrej Rubljov i to je pregazio Dominika Kepfera. Za samo 50 minuta igre ruski teniser je došao do trijumfa u dva seta – 6:4, 6:0.

U drugom singlu Jan-Lenard Štruf je imao pakleno težak zadatak, morao je da dobije Danila Medvedeva da bi Nemačkoj ostala nada u dubl. Međutim, Medvedev igra sjajno na betonu i, istina teže nego što se očekivalo, uspeo je da slomi rivala – 6:4, 6:4. U oba seta Rus je napravio po brejk, dok je Štruf jedinu brejk priliku imao u poslednjem gemu meča, koju nije iskoristio.

Ostao je da se odigra meč dublova, koji neće imati nikakav uticaj na rezultat.

Rusija je poslednju Dejvis kup titulu osvojila 2006. godine, kada su Nikolaj Davidenko, Marat Safin i Dimitrij Tursunov pobedili Argentinu sa 3:2. To je bila druga šampionska kruna u istoriji koju su osvojili ruski teniseri.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.