Pilić odlučio: Hvala teniserima, sa Dejvis kupom sam završio

Izvor: Blic, 25.Dec.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilić odlučio: Hvala teniserima, sa Dejvis kupom sam završio

Nikola Pilić više nije savetnik Bogdana Obradovića u Dejvis kup reprezentaciji Srbije. Iako se posle osvajanja titule pričalo da će se Pilić povući, on to nije želeo da potvrdi sve do ovog trenutka.

"Ja sam još posle titule odlučio da više ne budem savetnik ali nisam hteo da kvarim veselje. Za mene je osvajanje Dejvis kupa sa trećom reprezentacijom pravi Mont Everest i dalje se ne može. Tako sam i 2005. uradio sa Hrvatskom. Neće biti četvrte reprezentacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pola veka sam u Dejvis kupu, napravio sam sve što treba i sada mogu da se skoncentrišem na druge stvari. Boba Živojinović me je posle pobede pozvao da pomognem u razvoju juniora. Nismo pričali detaljnije, ali pretpostavljam da bi nekoliko najtalentovanijih igrača došlo na nekoliko nedelja kod mene u akademiju kod Minhena, a da bih ja isto toliko vremena provodio u Beogradu", rekao je Pilić.

Osvrćući se na temu predizborne kampanje u srpskom tenisu, Pilić je naglasio da se ne meša u to niti ima komentar.

"Čak i ne znam šta se dešava. Zadužen sam bio da tim i teniseri igraju dobro. Akademija ostaje moj prioritet. Imam nekoliko kvalitetnih igrača poput Jelene Stojanović, Srpkinje iz Perta u Australiji", otkrio je Pilić za Žurnal.

Pilić: Uveren sam da Novak može do prvog mesta

Nikola Pilić je dao svoju ocenu naredne sezone kada je reč o napadu Novaka Đokovića na prva dva mesta ATP liste.

"Rafa Nadal je mnogo pobegao svima ali sada mora da brani puno poena. Ako mu ne krene dobro, situacija će se brzo okrenuti. Postoji mogućnost da on i Federer budu najbolji teniseri svih vremena, ali videćemo šta Novak misli o tome. Mlađi je od obojice, sledećih četiri, pet godina će biti veoma važni. Uveren sam da Đoković može do prvog mesta. Važno je samo da dobro igra", istakao je Pilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.