Pike: Rafa i Novak su rekli šta imaju, idealno je da imamo jedan turnir

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pike: Rafa i Novak su rekli šta imaju, idealno je da imamo jedan turnir

Jedna od osnivača grupacije "Kosmos" Đerar Pike smatra da je premijerno Dejvis kup finale u novom formatu bilo veoma uspešno.

Pike se pojavio pred novinarima i sa statističkim podacima kojima je želeo da potkrepi svoje tvrdnje da je u Madridu sve proteklo u najboljem redu.

On je takođe podržao apele Novaka Đokovića i Rafaela Nadala da dođe do određenih promena i da ubuduće imamo jedan veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnir, umesto ATP kupa i Dejvisk kupa koji sada funkcionišu odvojeno.

"Imali smo ovde više od 650 novinara iz 25 različitih zemalja. Takmičenje je praćeno u 121 zemlji, a mečeve je došlo da vidi više od 130.000 gledalaca. Mislim da su to neverovatne brojke", rekao je Pike.

"Vidite da je turnir u raznim zemljama bio veoma praćen preko društvenih medija. Pogledajte samo koliko je Britanaca došlo na meč polufinala da bi gledalo polufinale sa Španijom", rekao je između ostalog fudbaler Barselone.

Na pitanje da li su moguće promene u sistemu i spajanje sa ATP kupom, kako su predlagali Novak Đoković i Rafael Nadal, Pike je odgovorio da će se raditi na tome.

"U tenisu je najveći izazov promaći rupu u kalendaru jer je prenatrpan. Imali smo 87 igrača koji su dali sve od sebe, tako da bi bilo idealno da imamo jedno timsko takmičenje. I Novak i Rafa su izneli svoja mišljenja po tom pitanju, i mi smo svojevremeno rekli da bi iskreno, to bilo najbolje za tenis. Voljni smo da sednemo za sto sa ATP, nadam se da će novi predsednik imati više sluha u tom smislu i da ćemo ujediniti snage i organizovati jedan turnir", rekao je Pike.

On je obećao da će raditi na promenama.

"Što se tiče rasporeda trudićemo se da budemo kreativni i da nađemo rešenje. Razmislićemo kako sve da uradimo na najbolji način, recimo da li da proširimo događaj i na Vizink centar ili da razmotrimo i druge opcije. Cenimo sve sugestije", dodao je Pike.

Sličnu poruku ima i prvi čovek ITF, predsednik Dejvid Hagerti.

"Svi smo mnogo naučili ove nedelje i imamo jasne ideje kako da poboljšamo takmičenje u sledećoj godini", rekao je Hagerti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.