Objavljen spisak igrača za meč prvog kola Dejvis kupa 2018. u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 29.Jan.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen spisak igrača za meč prvog kola Dejvis kupa 2018. u Nišu

Za duel sa selekcijom SAD, koji je na programu od 2. do 4. februara  u Nišu, u hali Čair, selektor tima Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Dušan Lajović (75. na ATP listi singlova), Laslo Đere (85), Nikola Milojević (176), Peđa Krstin (232) i Miljan Zekić (297).
Spisak igrača na koje u susretu sa Srbijom računa selektor SAD Džim Kurijer je: Sem Kveri (13. Na ATP listi singlova), Džon Izner (16), Rajan Harison (45)  i Stiv Džonson (48).
Sve do >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 1. februar, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača na koja računaju u meču Srbija - SAD.
Od 2018. u Dejvis kup takmičenju uvedeno je novo pravilo da umesto dosadašnja četiri igrača, tim broji pet igrača koji mogu biti žrebani i koji mogu igrati meč.

Svetska teniska sila, Dejvis kup tim SAD stiže nam na megdan u Niš. Srbija ovaj put desetkovana zbog povreda naših najboljih igrača. Gde leži snaga Srbije u predstojećem susretu sa Amerikom?
„Očekuje nas izuzetno težak meč protiv reprezentacije Amerike. Do sada smo imali dva priliku da dva puta igramo protiv njih u Svetskoj grupi i oba puta smo slavili u izuzetno neizvesnim mečevima. U tim mečevima smo učestvovali u najjačem sastavu, ovog puta povrede su omele naše igrače da učestvujemo u najjačem satavu tako da biće izuzetno teško. Imali smo priliku da biramo podlogu što je jedini adut u ovom slučaju i naravno velika podrška publike koja je u Nišu uvek bila sjajna. I do sada smo sve mečeve u Nišu pobeđivali, nadam se da ćemo naći načina da i ovog puta uspemo u tome“, rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije,  Nenad Zimonjić.
SAD na ATP listi imaju deset igrača u 100, tri igrača u samom svetskom vrhu. Iako veoma respektuje jak američki tim, Zimonjić kaže da i Srbija ima svoje adute.

„Američki tim je izuzetno jak, Kveri, Izner,  Džonson, Harison, svi su u top 50 na svetu. Imaju dosta kombinacija što se dubla tiče, u singlu dosta iskustva imaju i Kveri i Izner, tako da će biti izuetno teški pritvnici. Sve njih karakteriše izuzetno jak servis, naročito Iznera i Kverija, neće sigurno biti lako našim igračima da se nose sa njihovim najačim oružjem. Opet šljaka je najslabija njihova podloga, zato smo je izabrali, a opet podloga nakojoj i Lajović i  Đere igraju izuztno dobro i mislim da tu leži naša mogućnost da iznenadimo velikog favorita u ovom susretu, reprezentaciju Amerike“, kaže Zimonjić. 
Nenad Zimonjić se nedavno povukao iz Dejvis kup tima Srbije kao igrač i ostao samo na mestu selektora. Sada se postavlja pitanje da li će zbog okolnosti koje su  zadesile naš tim, odnosno povreda naših najboljih igrača, Ziki odlučiti da promeni  status i zaigra u dublu?
„Od ove godine u Svetskoj grupi uvedeno je pravilo da svaki selektor može da prijavi pet igrača tako da imaćemo priliku da gledamo prvi put u repreznetaciji Nikolu Milojevića,  Peđu Krstina i Miljana Zekića. Opet u slučaju neke povrede ili bilo čega drugog imam pravo da zamenim dva igrača, to je pravilo važilo i ranije, neposredno pre žrebanja koje je u četvrtak. Nadam se da do toga neće doći, a ako do toga dođe onda ćisto da bi popunili tih pet igrača možda ja uskočim, ali isključivo u slučaju povrede. Ne verujem da ću nastupati jer voleo bih da šansu dobiju mlađi igrači, neko ko nije imao prilike nikada da učestvuje u Dejvis kupu, jer ipak moje igranje u reprezentaciji od 23 godine je više nego dovoljno“, rekao je Ziki.

Publika je do sada nebrojano puta vodila naš tim do trijumfa, da li će i ovaj put ona biti jedan od presudnih faktora, koji će odlučiti pobednika?
„Mislim da je izuzetno važna podrška publike u svim Dejvis kup mečevima i to je velika prednost kada se igra kod kuće. Verujem da će sigurno doći i podrška Amerikancima, jer njihova publika prati ih na svim susretima širom sveta. Opet sa druge strane publika u Nišu imaće prilike da gleda igrače koji su bili u prvih deset na svetu koji su i trenutno izuzetno visoko rangirani, uživaće svakako u lepom tenisu. Ono što je nama najvažnije je da nama daju podršku i vetar u leđa i da ono što je karakteristično za Dejvis kup, a to je da se dešavaju velika iznenađenja i velike pobede, tako da ovo bude i prilika za Lajovića i Đerea, kao i za ostale članove reprezentacije da dođu do velike pobede“, zaključio je selektor Zimonjić.

Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Selekcije Srbije i SAD stigle u Niš, danas prvi treninzi u "Čairu"

Izvor: Sportske.net, 30.Jan.2018, 11:20

Dejvis kup selekcije Srbije i SAD doputovale su u Niš i danas će imati prve treninge u hali "Čair" pred mečeve prvog kola koji će se igrati od 2. do 4. februara...U timu Srbije su Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin, Miljan Zekić i selektor Nenad Zimonjić..."Tim Srbije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.