Nadal: Kao da igram sto godina

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Kao da igram sto godina

Umoran je i gotov. Kažu svi, a to je priznao i Rafael Nadal, prvi reket sveta verujemo još samo malo. Dvanaest meseci jurnjave sa turnira na turnir, osvajanja titula i rekorda zasitilo je Španca.

– Devet godina sam na Turu, imam 25 godina a osećam se kao da igram sto – kaže Rafa i dodaje. – Svake godine je sve isto a nemate šanse da prestanete i zato možda imamo kraće karijere. A, kad bi imali drugačiji kalendar, način bodovanja možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << bi svi igrali duže. Nisam bio kod kuće od Dejvis kupa u martu, a to je previše.
Da li je ovo način da se Nadal opravda od četiri vezana poraza koje mu je naneo Novak Đoković?
– Tenis uništava mentalno i fizički, sad sam na Rolan Garosu gde sam trijumfovao pet puta a sledećeg ponedeljka treniram na Kvinsu u Londonu. To je ono što svima skraćuje karijeru – tvrdi momak sa Majorke.  – Imamo četiri gren slema, devet Mastersa 1000 i godina traje 12 meseci. Znam da će sezona biti skraćena za dve nedelje, ali to nije dovoljno jer i u tim nedeljama predaha moramo da treniramo. Moja generacija to neće pretetrano osetiti, ali se nadam da će mlađima biti bolje.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Nadal lako do četvrtfinala, Francuzi slave Monfisa

Izvor: Blic, 30.Maj.2011

Branilac titule na Rolan Garosu Rafael Nadal nastavio je sa pobedama na drugom ovosezonskom Grend slem turniru, savladavši u četvrtom kolu Ivana Ljubičića sa 7:5, 6:3, 6:3. Jedan od najboljih šljakaša poslednjih godina Španac David Ferer ponovo je propustio priliku da uđe u završnicu jer ga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.