Janko zakazao u taj brejku

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko zakazao u taj brejku

Tomaš Berdih osvojio je treći ključni poen za Češku protiv Srbije u Dejvis kupu pobedivši Janka Tipsarevića sa 3:0. Češki teniser sva tri seta dobio posle taj brejka. Janko u svakom setu propustio mnogo prilika da prelomi meč u svoju korist.

Skoro četiri sata trajala su tri seta između Janka Tipsareivića i Tomaša Berdiha u Dejvis kupu. Na kraju kao pobednik je izašao češki teniser koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sva tri seta dobio posle taj brejka. Janko Tipsarević je u svakom setu imao priliku da savlada protivnika, ali je promašivao u ključnim momentima.

Od samog početka bilo je jasno da u dvoboju dvojice sjajnih tenisera neće biti lakih poena. U prvom setu oba igrača držala su svoj servis do osmog gema. Prvi je brejk uspeo da napravi Janko Tipsarević koji je poveo sa 5:3.

U narednom gemu Tipsarević je servirao za set, ali je olako dopustio protivniku da uzvrati brejk. Pobednik prvog seta se tražio u taj brejku koji je bolje otvorio Janko. Srpski teniser je imao dva puta mini brejk prednosti ali na kraju je ipak trijumfovao Berdih osvojivši taj deo igre sa 8:6, i završivši prvi set rezultatom 7:6.

Slično je bilo i u drugom setu. Ponovo je u finišu tog dela igre Tipsarević imao veliku šansu da osvoji set kada je imao i brejk prednosti a zatim i na servis protivnika prokockao dve vezane set lopte. Berdih je uspeo sve da spasi i ponovo odvene meč u taj brejk.

Ponovo je Janko u taj brejku prokockao priliku jer je imao još jednu set loptu. Berdih je i ovde bio koncentrisaniji, preokrenuo rezultat i dobio taj deo igre sa 8:6.

Najveću šansu Tipsarević je imao u taj brejku trećeg seta kada je imao i tri vezane set lopte. Ni ovo nije bilo dovoljno srpskom teniseru da osvoji set i produži meč. Berdih je kaznio greške Tipsarevića u ključnim trenucima i dobio taj brejk sa 9:7.

Na kraju Češka se plasirala u polufinale Dejvis kupa gde čeka pobednika duela između Argentine i Hrvatske.

Tipsarević - Berdih (0:3), 6:7 /6:8/, 6:7 /6:8/, 6:7 /7:9/

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.