ITF ODLUČIO: Felisijano Lopez novi direktor finalnog turnira Dejvis kupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 11:26

ITF ODLUČIO: Felisijano Lopez novi direktor finalnog turnira Dejvis kupa

Španac na kraju sezone odlazi u penziju.

Španac Felisijano Lopes imenovan je za direktora finalnog turnira Dejvis kupa, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF). Lopes (41) je trenutno 580. teniser na ATP listi, a najbolji plasman imao je u martu 2015. kada je bio 12. igrač sveta. On je najavio da će na kraju sezone prestati sa aktivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igranjem. U saopštenju se navodi da će španski teniser biti zadužen za grupnu fazu Dejvis kupa, kao i za završni turnir u Malagi.

 - Velika je čast da budem direktor finalnog turnira Dejvis kupa. Zahvaljujem ITF-u što me je imenovao. Imam posebne uspomene na ovo takmičenje zbog čega sam vrlo srećan zato što preuzimam vodeću ulogu u održavanju ovih događaja - rekao je Lopes.

On je sa selekcijom Španijom četiri puta osvajao Dejvis kup (2008, 2009, 2011. i 2019. godine). Grupna faza Dejvis kupa biće odigrana od 12. do 17. septembra u Bolonji, Mančesteru, Valensiji, dok će grad domaćin u Hrvatskoj biti naknadno objavljen. Plasman na završni turnir izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe. Završni turnir Dejvis kupa biće odigran u Malagi od 21. do 26. novembra.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Felisijano Lopes novi direktor finalnog turnira Dejvis kupa

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Španski teniser Felisijano Lopes imenovan je za direktora finalnog turnira Dejvis kupa, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).Lopes (41), ranije je saopštio da će se na kraju ove sezone povući iz aktivnog igranja, a na novoj funkciji biće zadužen za grupnu fazu Dejvis kupa i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.