Hrvatska izbacila Italiju - u polufinalu Dejvis kupa čeka Srbiju ili Kazahstan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 07:53

Hrvatska izbacila Italiju - u polufinalu Dejvis kupa čeka Srbiju ili Kazahstan

Dejvis kup reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Završnog turnira trijumfom nad Italijom u Torinu, rezultatom 2:1 u pobedama. Hrvatima je pobedu i kartu za Madrid obezbedio dubl tim koji čine Nikola Mektić i Mate Pavić, pa će u borbi za finale igrati sa pobednikom duela Srbije i Kazahstana.

U prvom meču dana malo poznati Borna Gojo, trenutno 279. igrač na ATP rang-listi, iznenadio je Lorenca Sonega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nastavio sa odličnim partijama u Dejvis kupu, nakon što je savladao Alekseja Popirina.

Gojo je posle velike borbe trijumfovao nad Sonegom sa 7:6 (7-2), 2:6, 6:2 i doneo prednost Hrvatima.

Kada je u nastavku programa Marin Čilić uzeo prvi set protiv Janika Sinera, nade Hrvata su dodatno podgrejane da do polufinala mogu već posle singlova.

Međutim, mladi Italijan, koji je ove sezone došao u top 10 na svetu, nije tako mislio i napravio je veliki preokret – dobio je sledeća dva seta i slavio pobedu rezultatom 3:6, 7:6 (7-4), 6:3.

Iako je na terenu proveo gotovo tri časa, manje od sata kasnije, Siner je ponovo bio na terenu u kombinaciji sa Fabiom Fonjinijem. Njih dvojica su pokušali da izazovu Mektića i Pavića, ali nisu mogli da im pariraju.

Prvi dublaši sveta iskoristili su činjenicu da su im rivali igrači koji nastupaju u pojedinačnoj konkurenciji i završili posao za sat i po vremena – 6:3, 6:4.

Srbija protiv Kazahstana igra u sredu, dok su polufinala na programu 3. i 4. decembra.

Đoković: Ima Boga, do jedan ujutru nismo znali da li dolazimo u Madrid

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je iza reprezentacije Srbije veoma stresan i emotivan dan. Orlovi" su zbog polovičnog učinka u mečevima sa Austrijom i Nemačkom u grupnoj fazi zavisili od drugih rezultata, a u četvrtfinale su ih pogurali Rusi, koji su eliminisali branioca titule Španiju.

Danil Medvedev izjavio je da Đoković treba da ga vodi na večeru, dok je Novak opisao kako su naši reprezentativci dočekali dobre vrsti.

"Jučerašnji dan je bio napet, neizvestan, nismo znali do 1 ujutru da li ćemo dolaziti u Madrid ili ne. Ima Boga što se kaže, zahvalni smo na još jednoj prilici. Nisam bio u ovoj dvorani skoro 15 godina. Lepa dvorana, uslovi su odlični, dobra je energija, motivisani smo i nadamo se najboljem", istakao je Novak.

On je potom analizirao i sledećeg protivnika – selekciju Kazahstana, sa kojom se Srbija sastaje u sredu u prestonici Španije.

"Ekipa koja je verovatno najviše potcenjena na ovom Dejvis kupu. Pobedili su u svojoj grupi. Imaju (Aleksandera) Bublika, izuzetno nezgodan igrač. Igra riskantan tenis, može da bude izuzetno opasan. Gledao sam ga malo, imao je visok nivo tenisa. Neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene", rekao je Đoković i dodao:

"(Mihael) Kukuškin je veteran, neko ko je igrao puno i pobeđivao u važnim mečevima. Ima dosta iskustva. Mi imamo podmlađen tim. Videćemo ko će igrati. Imamo razne kombinacije. Ukoliko dođe do dubla, danas smo se malo uigravali, trenirali određene situacije. Imamo pet igrača, razne kombinacije. Radujemo se što ćemo igrati pred publikom. U Inzbruku je bila malo sablasna atmosfera. Nadam se da će doći naši ljudi, koji živeo ovde ili koji mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.