Dva lica Đerea za 2:0 Srbije protiv Koreje

Izvor: B92, 12.Sep.2023, 19:53

Dva lica Đerea za 2:0 Srbije protiv Koreje

Srpska Dejvis Kup reprezentacija povela je 2:0 protiv Južne Koreje i tako došla do prvih bodova u grupi C, u kojoj su još Češka i Španija.

Bodove Srbiji doneli su Dušan Lajović i Laslo Đere.

Poslednji na teren će dubl kombinacija Nikola Ćaćić/Miomir Kecmanović – Jisung Nam/Min-Kju Song.

Pobeda dublova takođe može biti od značaja u nekom kasnijem sabiranju (prošle godine nas je to koštalo plasmana), mada je Srbija glavni deo posla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Koreje već obavila zahvaljujući onima od kojih se to i očekivalo.

Đere se u drugom meču više namučio nego Lajović pre njega, donekle i očekivano jer je igrao protiv najbolje rangiranog korejskog igrača Kvona, čak je izgubio prvi set - međutim sve vreme je bilo jasno da samo od njega zavisi u kom pravcu će ići meč i kako će će završiti.

Posle prvog seta u kojem nije došao ni do brejk šanse, i generalno je delovao loše i letargično, u drugom je to bila potpuno druga priča - na teren je izašao onaj Đere na kog smo navikli.

U naredna dva seta srpski teniser dozvolio je rivalu samo četiri gema.

U tom naletu i demontsraciji sjajne igre, Đere je odservirao 14 aseva, neki su nailazili baš u trenucima kada je delovalo da Kvon vraća ritam, i baš ti snažni hici iz početnog udarca gasili su mu nadu.

Korejac je pokušao da promeni ritam, da povrati energiju i preciznost ali kako je meč odmicao bilo je jasno da se sa svakim gemom polako "gasi" i ostaje bez rešenja.

Đere je potom sa mnogo rutine rešio ovaj meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.