Dejvis kup od naredne godine u novom formatu

Izvor: Beta, 16.Avg.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup od naredne godine u novom formatu

Takmičenje Dejvis kup od naredne godine igraće se u novom formatu, pošto je Medjunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila predložene promene.Za novi novi format usvojenom danas na sednici ITF-a u Orlandu glasalo je 71 odsto od 140 članica. Dejvis kup održavaće se na kraju sezone, učestvovaće 18 selekcija i trajaće nedelju dana.ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina, a on bi bio finansiran od kineske grupe Kosmos, koju je osnovao fudbaler Djerar Pike. Stari format takmičenja, koji se ove godine poslednji put održava, igra se tokom četiri vikenda u sezoni, često pre ili posle velikih turnira, pa su ga zato najbolji teniseri preskakali.U februaru naredne godine, 24 nacije učestvovaće na kvalifikacionom turniru, od čega će 12 izboriti plasman na završni turnir, na kom će učestvovati polufinalisti iz tekuće sezone, kao i dve selekcije koje će dobiti specijalnu pozivnicu.Prvi Dejvis kup u novom formatu održaće se od 18. do 24. novembra 2019. godine, a domaćin će biti Madrid ili Lil.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvis kup od sledeće godine u novom formatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018

Dejvis kup, najpoznatije tenisko takmičenje reprezentacija, igraće se od naredne godine u novom formatu, odlučila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF)...Umesto dosadašnjeg takmičenja po kolima koje je trajalo tokom cele godine, od 2019. godine, igraće se finale 18 najboljih selekcija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.