Dejvis kup: Hrvatska i Francuska na korak od finala

Izvor: BKTV News, 14.Sep.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Hrvatska i Francuska na korak od finala

Reprezentacije Hrvatske i Francuske su prvog dana polufinala Dejvis kupa došle do prednosti od 2:0 protiv svojih rivala

Hrvatski teniseri su na domaćem terenu slavili u oba meča bez izgubljenog seta protiv Amerikanaca. U prvom meču dana je Borna Ćorić bio bolji od Stiva Džonsona 6:4, 7:6, 6:3, a Marin Čilić je slavio protiv Frensisa Tiafoa 6:1, 6:3, 7:6. Oba hrvatska tenisera dozvolila su protivnicima samo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << po jedan brejk, a Ćorić ih je napravio tri, dok je Čilić čak pet puta oduzeo servis protivniku.

U drugom polufinalu Francuzi su pobedili dva puta Špance, takođe na domaćem terenu. Benoa Per je ubedljivo savladao Pabla Karenja Bustu 7:5, 6:1, 6:0, a poraz od Luke Puja doživeo je Roberto Bautista Agut 3:6, 7:6, 6:4, 2:6, 6:4. Karenjo Busta vodio je i prvom setu 5:3, ali od tog momenta Per je osvojio 16 gemova, a samo jedan je prepustio protivniku. U najneizvesnijem meču dana punom preokreta, posle tri sata i 44 minuta, Puj je udvostručio prednost Trikolora iskoristivši treću meč loptu.

Finalna borba za Salataru odigraće se od 23. do 25. novembra.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.