DEJVIS KUP: Srbija dobila PROTIVNIKE u grupnoj fazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2023, 21:32

DEJVIS KUP: Srbija dobila PROTIVNIKE u grupnoj fazi

Igraće se u septembru.

Održan je žreb za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa koja je na programu 12. do 17. septembra 2023. godine.

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi C čiji je domaćin Valensija. Žreb je Srbiji dodelio ponovo Valensiju, kao I 2022. I ponovo susrete sa Španijom I Južnom Korejom, jedina razlika u odnosnu na prethodnu godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je treći protivnik koji je ovaj put Češka, a prošle godine bila je to selekcija Kanade.

Grupa A (Italija - domaćin): Kanada, Italija, Švedska, Čile.

Grupa B (V. Britanija): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švajcarska.

Grupa C (Španija): Španija, Srbija, Češka, Južna Koreja..

Grupa D (Hrvatska): Hrvatska, Holandija, SAD, Finska.

Nosioci grupa na žrebanju u Malagi bili su: Kanada i Australija, kao šampion i vicešampion 2022. godine, Španija (3) i Hrvatska (4). Pobednici grupa i drugoplasiraniprolaze dalje u eliminacionio deo koji se igra u Malagi od 21. do 26. novembra 2023. Žreb za traj deo će se obaviti posle grupne faze u septembru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.