Brisel: Beograd je u Albaniji!!!

Izvor: S media, 08.Dec.2010, 02:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Beograd je u Albaniji!!!

Evropski parlament je poverovao Jelku Kacinu, izvestiocu te institucije za Srbiju, da je Beograd u Albaniji! U nizu prozivki kojima iz dana u dan obasipa našu zemlju, Kacin je juče uporedio osvajanje Dejvis kupa i hapšenje Mladića i Hadžića.

Na pitanje da li ova i slične Kacinove izjave o zvaničnom Beogradu izlaze izvan okvira diplomatske komunikacije koju gaji Evropski parlament, iz Generalnog direktorijata EP za medije nam je stigao odgovor da se obratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << članovima delegacije zadužene za odnose s Albanijom!

- Ukoliko želite bilo kakav komentar na opaske gospodina Kacina, predlažem da kontaktirate s bilo kojim drugim članom Evropskog parlamenta koji je član delegacije za odnose sa Albanijom - navodi se u dopisu Mardžori van den Broke, načelnice odeljenja za medije u Generalnom direktorijatu za komunikacije Evropskog parlamenta!

Na pismo u kojem smo im objasnili da je Beograd u Srbiji, a ne u Albaniji i da nas interesuju odnosi Evropskog parlamenta i Srbije, a ne Albanije, nije nam odgovoreno tokom jučerašnjeg dana.

Podsetimo, jedan od najvećih skandala Kacin je priredio 23. novembra prošle godine kada je kao gost u srpskom parlamentu pozdravio prisutne na albanskom. Na pitanje zašto je izgovorio „mirdita“, on je zapitao: „Zar se u Srbiji ne govori albanski jezik?!“

U najnovijoj brljotini uspeo je da u istu rečenicu stavi haškog begunca Ratka Mladića i srpske tenisere.

- Pitam se kako je Srbija mogla da osvoji Dejvis kup, a ne može da pronađe Mladića i Hadžića? To ne ide jedno s drugim - izjavio je Kacin.

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije, kaže za „Alo!“ da će se kao i dosad suzdržati od komentara kada je reč o Kacinu.

- Upravo ovakve izjave Jelka Kacina su razlog zbog kojeg njegove izjave ne komentarišem. Jedino je relevantan izveštaj Serža Bramerca - izjavio je on.

Kako „Alo!“ saznaje u vladi, upravo je Đelić bio najaktivniji lobista protiv novog izbora Kacina u Evropski parlament.

- Đelić je bio zagrižen da spreči njegov mandat i znam da je bio veoma blizu uspeha. Međutim, politički odnosi unutar Evropskog parlamenta imali su kombinatoriku po kojoj je Slovenac ipak uspeo da uđe - kaže naš izvor.

Suzana Grubješić, potpredsednica G17 plus, iskreno priznaje da veću glupost odavno nije čula.

- Je l‘ treba teniseri da traže Mladića i Hadžića? Ako ne želi da nam čestita, bolje neka ćuti! Nema načina da utičemo na izbor izvestioca u Evropskom parlamentu, te nam Jelko ostaje bar do narednih izbora za Evropski parlament - kaže ona.

Isprozivao Jeremića zbog Nobela

Nezaustavljivi Kacin i juče je provocirao, optuživši Srbiju za servilnost zbog odluke da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade kineskom disidentu Liju Sijaobou, koju su bojkotovale Kina, Rusija i još 17 zemalja.

- Nema nijedne zemlje kandidata za članstvo u EU ili potencijalnog kandidata, koja na takav način manifestuje svoju servilnost. Jeremić ima vremena za Žozefa Kabilu, a nema vremena za Oslo i Nobelovu nagradu - rekao je Kacin.Šef srpske diplomatije Jeremić izjavio je povodom izostanka Srbije sa svečanosti u Oslu da Beograd pridaje veliku pažnju poštovanju ljudskih prava i posvećuje veliki značaj odnosima sa Pekingom.

- Sve naše odluke vezane su za ostvarivanje nacionalnih interesa i državne politike - rekao je Jeremić.

I. Kljajić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PROLUPAO JELKO KACIN!

Izvor: Kurir, 08.Dec.2010

BEOGRAD - Lupa ko maksim po diviziji! Politička javnost u našoj zemlji u najmanju ruku je šokirana izjavom Jelka Kacina, izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, koji je doslovce izjavio: - Pitam se kako je Srbija mogla da osvoji Dejvis kup u tenisu, na čemu joj iskreno čestitam, a ne može da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.