Čanak sa telohraniteljima učestvovao u prebijanju?

Izvor: Politika, 24.Sep.2012, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak sa telohraniteljima učestvovao u prebijanju?

Pavle Lešanović (47) beogradskoj policiji prijavio da su ga brutalno pretukli Nenad Čanak i njegovo obezbeđenje

Novi Sad – Beograđanin PavleLešanović (47) optužio jelideraLige socijaldemokrata Vojvodine (LSV)NenadaČankai njegovo obezbeđenje da su ga preksinoć brutalno pretukli. Lešanović je prebijen ispred kafane „Tako je suđeno” u Novom Sadu, koju drži proslavljeni vaterpolista >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Danilo Ikodinović, a lekarsku pomoć je zatražio u Urgentnom centru u Beogradu. Čanak ne spori da je imao „jednu raspravu za stolom”, ali negira da se fizički obračunao sa Lešanovićem kada je ovaj izašao iz kafane.

(Foto:grafiju Lešanovića, izobličenog od podliva, modrica i oteklina, juče su objavili pojedini Internet portali. Po dolasku u Urgentni centar, on je slučaj prijavio beogradskoj policiji, ali mu je rečeno da događaj treba da prijavi policiji u Novom Sadu, što je i učinio.

– Tačno je da smo mi dobili telefonsku prijavu nekoliko sati posle navedenog događaja. Policijska patrola je odmah izašla na lice mesta, ali tamo nije nikoga zatekla. Problem je to što oštećeni nije slučaj nama prijavio odmah. Sada proveravamo sve detalje njegove izjave, kao i učesnike spornog događaja – izjavio je povodom događaja prvi čovek novosadske policije Stevan Krstić.

Prema još nezvaničnim informacijama, do obračuna je došlo oko dva sata posle ponoći. Lešanović i Čanak su sedeli za istim stolom sa vlasnikom kafane Ikodinovićem, koji im je zajednički prijatelj. Pred fajront, Čanak se sa svima pozdravio i izašao, ali je na parkingu sačekao da Lešanović izađe napolje. Telohranitelji su ga navodno oborili na zemlju, šutirali i gazili, a lider LSV-a ga je psovao i udarao štapom po glavi.

Međutim, Nenad Čanak odbacuje optužbe da su on i njegovi bodigardovi tukli Lešanovića, kao i da mu je upućivao pogrdne reči, vičući da „ne može tako da se se ponaša u njegovom Novom Sadu”.

– Kao što je poznato, nemam obezbeđenje niti telohranitelje. S jednim gospodinom imao sam jednu raspravu za stolom. Odvezao sam rođake i vratio se da o tome razgovaram sa Ikodinovićem. Sreo sam tog čoveka u vozilu, sa vozačem. Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali je to bilo nemoguće, a pri tome je i pao. Okrenuo sam se i otišao jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje sa njim bilo. Ako postoji sumnja u moje reči, neka me slobodno tuži, pa ćemo se objasniti na sudu. Ne znam, ni ko je, ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari kao što se izmišlja – izjavio je juče Čanak za Radio-televiziju Vojvodine.

Lider LSV-a je rekao da povodom ovog događaja više neće davati izjave za medije. Portparolka stranke Aleksandra Jerkov izjavila je novinarima da je na putu i da nije obaveštena o događaju, a vlasnik kafane Danilo Ikodinović nije bio dostupan za komentar.

Prema nezvaničnim informacijama, MUP Srbije oformio je radnu grupu koja će se baviti istragom ovog događaja.

M. Mijušković

-----------------------------------------------------------

Vučević: Lešanović je prebijen jer nije Novosađanin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je juče da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak s telohraniteljima pretukao Pavla Lešanovića iz Beograda, uz ocenu da im „verovatno... nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo”, prenela je Beta.

Vučević je pozvao istražne organe da najhitnije utvrde razlog „skandaloznog prebijanja” Beograđanina Pavla Lešanovića i sve učesnike izvede pred lice pravde uz adekvatne kazne, piše u saopštenju za javnost iz kabineta gradonačelnika. „Beograđanin Pavle Lešanović bio je predmet još neviđene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbeđenja, verovatno zato što nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo”, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

On je dodao da je Novi Sad oduvek bio centar multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti i grad otvorenog srca za sve njegove građane i sve koji po bilo kom osnovu u njega dođu, bez obzira na to da li su Beograđani ili iz nekog drugog grada Srbije i celog sveta i poručio da to niko ne sme da ugrožava.

Za agencijuBeta je u novosadskoj policiji rečeno da protiv Čanka postoji prijava, ali nisu precizirali povodom kog slučaja.

-----------------------------------------------------------

„Ujvidek” izbrisan sa table

Nepoznati počinioci izbrisali su naziv Novog Sada na mađarskom jeziku (Ujvidek) sa jedne table na ulazu u grad, prenela je Beta. Ta tabla se nalazi na ulazu u Novi Sad iz pravca prigradskog mesta Veternik. Na tabli su ostali samo natpisi na srpskom jeziku, ćirilicom i latinicom, na kojima piše Novi Sad.

-----------------------------------------------------------

Lešanović: Čanak me štapom udario preko lica

Beograđanin Pavle Lešanović, koji je prebijen u incidentu u kome su, kako tvrdi, učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji, kaže da će podneti krivične prijave za pokušaj ubistva i pljačku.

Čanak je u pisanoj izjavi to negirao, navodeći da on nema ni obezbeđenje niti telohranitelje, i da je ispred kafane čiji je vlasnik bivši vaterpolista Danilo Ikodinović „sa jednim gospodinom imao jednu raspravu za stolom”.

Lešanović, u izjavi Tanjugu, objašnjava da je sa društvom kasno po podne otišao u Novi Sad u kafanu Ikodinovića, sa kojim je prijatelj, a da se Čanak kasnije priključio društvu za istim stolom.

On je istakao da ne poznaje Čanka, ali da su razmenili nekoliko reči tokom večeri.

Lešanović je naveo da se ne seća da je bilo išta neregularno za stolom.

Prema njegovim rečima, Čanak je oko dva sata posle ponoći izašao iz kafane, a Lešanović je posle pola sata, pošto je malo popio, iako nije bio pijan, pozvao službu koja razvozi po kućama da dođe po njega i odveze ga u Beograd. „Kad sam izašao iz kafane, međutim, crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom telohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica”, kaže Lešanović.

On tvrdi da su ga ta dva mladića zatim oborila na zemlju, prebila ga, a zatim se odvezli sa lica mesta.

Lešanović je najavio da će njegov advokat tražiti da se Čanku ukine poslanički imunitet, kao i da će podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva i za pljačku, jer su mu nestali sat i telefon.

objavljeno: 24.09.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.