Bor­ba za ži­vot vaterpoliste Danila Da­če Iko­di­no­vi­ća

Izvor: Politika, 28.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor­ba za ži­vot vaterpoliste Danila Da­če Iko­di­no­vi­ća

Reprezentativni vaterpolista teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Kaća. Operativni zahvat u Novom Sadu trajao više sati

Danilo Ikodinović, jedan od naših najboljih vaterpolista ovenčan najsjajnijim medaljama sa svih najvećih takmičenja, sinoć je imao tešku saobraćajnu nesreću na putu ka Novom Sadu. Načelnik novosadske Klinike za urgentnu hirurgiju Zoran Đermanov rekao je danas da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je stanje povređenog vaterpoliste Danila Ikodinovića nešto stabilnije, ali da je i dalje u životnoj opasnosti.

On je novinarima ispred Kliničkog centra u Novom sadu rekao da se Ikodinović nalazi na odeljenju intenzivne nege, da je bez svesti i priključen na aparate.

Đermanov je naveo da u ovom trenutnu ne može da precizira o kakvim se povredama radi, već samo da je rečc o povredama opasnim po život.

„Operacija je trajala čitave noći, a u njoj je učestvovao tim hirurga. Ikodinović je trenutno na intenzivnoj nezi, stanje mu se stabilizovalo, ali i dalje je u životnoj opasnosti i još ne možemo da dajemo bilo kakve procene”, rekao je Đermanov.

Vaterpolo reprezentativac Srbije primljen je noćas u Klinički centar u Novom Sadu sa teškim povredama krvnih sudova ruke opasnim po život.

Prema nezvaničnim informacijama, Ikodinović je stradao u saobraćajnoj nesreći na putu Zrenjanin-Novi Sad u petak uveče oko 21 časa, kada je vozeći motor obilazio traktor koji je vukao cisternu.

U trenutku kada je krenuo u obilaženje, na njega je naleteo automobil „jugo”, koji je takođe krenuo u obilaženje i nije video Ikodinovića na motoru.

Od siline udarca on je izleteo sa kolovoza, dok se „jugo” zabio po cisternu, a vozač „juga” je prošao sa lakšim povredama.

U Kliničko bolničkom centru u Novom Sadu, pored članova porodice Danila Ikodinovića, okupili su se i brojni prijatelji, igrači i treneri, koji su nestrpljivo očekivali vest o ishodu operativnog zahvata. Lekari nadu polažu u izdržljivost i snagu sportiste, prekaljenog borca koji je u toku noći vodio najtežu i najvažniju borbu, borbu za život.

----------------------------------------------------------------------

MUP: Ikodinović udario u automobil zbog prevelike brzine

Vaterpolista Danilo Ikodinović teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se desila kada je motociklom, zbog neprilagođene brzine, udario u automobil koji se kretao ispred njega u istom smeru, saopštila je danas novosadska policija.

Nesreća se, navodi se u saopštenju, dogodila u 20.20 časova na putu Zrenjanin - Novi Sad.

Ikodinović je, vozeći motocikl marke „jamaha”, usled brzine neprilagođene stanju puta i drugim uslovima, udario u zadnji deo „zastave koral” koja se kretala u istom smeru.

Od udara se automobil odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor i tom prilikom cisterna se prevrnula.

Agencije

[objavljeno: 28.06.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.