Zvezdino novo finale – PAO je zreo za nokaut

Izvor: B92, 10.Mar.2023, 10:56

Zvezdino novo finale – PAO je "zreo" za nokaut

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Panatinaikosu u Atini u utakmici 28. kola Evrolige.

Zvezda je posle pobede protiv aktuelnog šampiona Efesa u prethodnom kolu na učinku 12-15 i želi novi trijumf kako bi se "uključila" u borbu za Top 8.

"Biće teška utakmica, rival je promenio trenera (Dejan Radonjić, prim.aut) i uvek kada se to desi dodje nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo medju osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca", izjavio je Zvezdin trener Duško Ivanović za sajt kluba.

Argentinac Fakundo Kampaco, najbolji igrač u trijumfu protiv Efesa, rekao je da je sada svaki meč kao finale.

"Dobro igraju, možda ne pobedjuju puno u ovom trenutku, ali imaju talentovane igrače, dobar tim, igraju jako kod kuće, moramo biti spremni na to. Igraćemo svaku utakmicu kao da je finale", poručio je Kampaco.

S druge strane, grčki tim je u seriji od šest poraza i sa skorom 8-19 ima minimalne, tek matematičke šanse da se domogne plej-of.

I dok je Zvezda u prvom meču ove nedelje srušila šampiona Evrope Anadolu Efes, PAO je izgubio na gostovanju u Monaku.

"Ovo je vrlo teška nedelja za nas. U Monaku smo igrali prilično tešku utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili vrlo konkurentni, pratili smo trenerov plan. Na kraju treće četvrtin smo opet imali 'pomračenje'. Nadam se da ćemo biti spremniji protiv Zvezde. Želimo da izgledamo konkurentno, nadam se da ćemo se odmoriti i dati 100 odsto da pobedimo kod kuće", rekao je igrač PAO Panajotis Kalaicakis.

Ukoliko Zvezda u Atini iskoristi isti recept kao iz meča sa Efesom, pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Predvođeni Kampacom, crveno-beli su igrali tečno, zabeležili 25 asistencija, uz impresivne procente šuta (63,9 odsto za dva, 52,4% za tri).

Utakmica između košarkaša Panatinaikosa i Crvene zvezde igra se od 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.