Zvezdino košmarno veče!

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdino košmarno veče!

Tri dana posle blistavog starta u Evroligi, ekipa Crvene zvezde Telekom ne samo da je doživela poraz od Olimpije, već je ostala i bez povređenog kapitena Luke Mitrovića.

Pred nešto više od dve hiljade gledalaca u ''Pioniru'', košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su večeras od ljubljanske Olimpije rezultatom 77-73.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Uvodni minuti meča su u potpunosti protekli u znaku gostiju, koji su preko Rajta, Lešića i Lapornika stigli do vođstva od 7:0.

Nešto kasnije, vodili su Ljubljančani i sa 10-4, međutim, Zvezda se brzo probudila i baš od tog trenutka, negde od sredine, pa do kraja prve deonice, sledi fantastičan period igre crveno-belih, uz seriju 15:0, za vođstvo od 19:10 posle deset minuta igre.

Činilo se da je Zvezda uhvatila onaj ritam iz meča sa Strazburom u prvom kolu Evrolige, međutim, gosti se nisu predavali i predvođeni raspoloženim Lapornikom su do kraja prvog poluvremena uspeli i da povedu sa 28:26, ali je ipak Radonjićev tim na odmor otišao sa blagom prednošću - 30:28.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Hrovata, za vođstvo Ljubljančana 31-30 i nastavak meča je protekao u konstantnoj ''rezultatskoj klackalici''.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onbo što je crveno-belima pravilo najviše problema, bio je sjajan procenat gostiju u šutu za tri poena. To se pogotovo odnosi na izvanrednog Lapornika, koji je bio nepogrešiv van 6.75 (pet od pet!).

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a sve u dvorani ''zaledila'' je povreda kolena kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića, koji je iznet sa nosilima i za njega je utakmica bila završena nekih šest minuta pre kraja meča.

Mitrovićeva povreda je do kraja bila povod da navijači pruže mnogo jaču podršku domaćim košarkašima, ali su Ljubljančani nastavili sa odličnom igrom, šut ih je fantastično služio i na tridesetak sekundi pre kraja, gosti su poveli sa 73-71.

Usledio je prekršaj Branka Lazića, a Rajt je oba puta bio precizan sa linije penala - 75-71 za Olimpiju.

Posle tajm-auta, Zvezda ne koristi napad, Branko Lazić je dva puta imao priliku da pogodio za tri poena, ali nije bio precizan i tu je bio kraj nadama aktuelnog šampiona da može da dobije ovaj meč.

Lapornik na kraju ubedljivo najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, a pratili su ga Zagorac i Rajt sa po 11, kao i mladi Blaž Mesiček sa 10 poena, od čega jedna trojka koja je u finišu možda i prelomila meč u korist gostiju.

U Zvezdi najefikasniji Gal Mekel sa 19 poena, Maik Cirbes je upisao 14, baš kao i kapiten Luka Mitrović pre nego što ga je zadesila pomenuta povreda kolena.

Zvezdi je ovo drugi poraz u prvih šest kola, prethodni su doživeli u Zagrebu od Cedevite.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.