Zvezdini juniori bez straha protiv Kralja

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini juniori bez straha protiv 'Kralja'

Crvena zvezda doživela je u drugom kolu Evrolige težak poraz od Reala u Madridu (98:71), ali je 'dobila' Marka Gudurića i Borišu Simanića.

Posle uvodnog poraza, prvak Evrope nije imao milosti prema crveno-belima, vodio je u jednom trenutku i 46 poena razlike, ali su Zvezdini klinci sprečili katastrofu svog tima, kada su već 'matori' podbacili.

Od samog učinka spomenutog dvojca na parketu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Barklajs Centra', koji je daleko od zanemarljivog, protiv superstarova 'Kraljevskog' kluba, posebno imponuje način na koji su se mladi reprezentativci Srbije nosili sa pritiskom i rivalima.

Dvadesetogodišnji Gudurić, MVP prethodnog Evropskog prventstva za mlade, zabeležio je devet poena (2/4 za dva, 0/1 za tri) i po dva skoka i asistencije, ali je u 'junaka' večeri izrastao tri godine mlađi Simanić.

Boriša je meč završio sa deset ubačenih poena (2/2 za dva, 2/4 za tri), četiri uhvaćene lopte, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

Ipak, nisu brojevi ti koji prikazuju ono što je momak, koji će tek 20. marta naredne godine postati punoletan, prikazao u duelu sa igračima koji su daleko stariji i iskusniji od njega.

Osim dve trojke i dva uspešna šuta sa distance, kada je pokazao da ima izuzetno 'meku' ruku, Simanić je u centar interesovanja košarkaške Evrope dospeo zbog fenomenalne blokade nad Gustavom Ajonom – koja je proglašena za najbolju večeri u elitnom takmičenju.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.