Zvezdine haubice Simonović i Lazić: Rivali nas se boje, nije im svejedno da igraju ovde!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdine haubice Simonović i Lazić: Rivali nas se boje, nije im svejedno da igraju ovde!

"Jesu bitni poeni, ali ne bih sada pričao o tome. Najvažnije je smo mi odigrali timski, da dižemo formu i da smo svi dali svoj doprinos", rekao je Branko Lazić

Košarkaši Crvene zvezde verovatno prvi put ove sezone odigrali su podjednako kvalitetno od početka do kraja utakmice, pa Unikaha uprkos velikom kvalitetu nije imala šta da traži protiv izuzetno raspoloženog srpskog šampiona.

Izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Đoana Plaze prosto nisu znali odkale preti veća opasnost, Zvezda je u svakoj četvrtini imala po nekog raspoloženog igrača, a fatalni udarac rivalu zadali su Marko Simonović i Branko Lazić, čiji su šutevi van linije 6,75 i definitnivno rešili pitanje pobednika.

"Odigrali smo dobro celu utakmicu, imali smo u početku problema sa njihovim ofanzivnim skokom. Oni su atlete, prilaze vam po celom terenu, ali smo uspeli da odgovorimo na tu njihovu agresivnu igru. Ali uspeli smo da ihzagradimo, uzeli smo im skok, pogodili nekoliko šuteva, otvorenih ulaza i na kraju zasluženo pobedili", rekao je iskusni Marko Simonović.

Svojim trojkama Zvezdino krilo je dovelo atmosferu u Pioniru do usijanja.

"Publika me je malo ponela, udario je adrenalin u glavu i tako to ide... Protiv nas ovde je zaista jako teško igrati. Kontrolisali smo celu utakmicu, ali oni su dobra ekipa, normalno je da se u nekom trenutku vrate u igru. Ali, izdržali smo taj njihov nalet, odigrali dobru odbranu i pametno u napadu. Vezali nekoliko otvorenih šuteva...".

Prednost od 14 poena razlike može da bude značajna u konačnom plasmanu, ali je još uver rano o tome govoriti. Sledi derbi sa Partizanom, pa u goste stiže moćna Lokomotiva.

"Razlika je značajna, ali ima da se igra još deset kola do kraja, pitanje je šta će se dogoditi. Sledeći rival je Partizan i razmišljamo samo o tome. Ostaje žal za tu utakmicu sa Efesom, ali kao što smo rekli ranije, bitno je da budemo konkurentni. Boje nas se rivali, nije im svejedno da igraju ovde. Fener nam stvarno kao ekipa ne odgovara, verovatno će se naći na Fajnal foru, protiv ostalih ekipa smo se dobro pokazali. Zna se šta znači utakmica Zvezda - Partizan, moramo da uđemo maksimalno, da što pre zaboravimo ovaj meč, da se dobro pripremimo i pokušamo da dobijemo. Oni stvarno igraju sjajno, digli su se pod Džikićevim vođstvom i sigurno nam neće biti lako", rekao je Simonović.

Sigurnost Branka Lazića još jednom je bila presudna za crveno-bele.

"Jako važna pobeda za nas u ovoj seriji jako važnih mečeva koja nam dolazi. Odigrali smo timski, nismo pali kao u nekim utakmicama kada su nas stizali rivali. Ostali smo mirni i koncentrisani, uspeli smo da slavimo uprkos tome što nismo uspeli da iskontolišemo skok. To smo uspeli da neutrališemo našaom fenomenalnom odbranom", rekao je Lazić.

Borbeni Zvezdin bek ne želi da stavlja svoj učinak ispred ostatka ekipe.

"Jesu bitni poeni, ali ne bih sada pričao o tome. Najvažnije je smo mi odigrali timski, da dižemo formu i da smo svi dali svoj doprinos. Bitna je i razlika, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vreme. Sada se okrećemo Partizanu", zaključio je Branko Lazić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.