Zvezdine IMPOZANTNE brojke!

Izvor: Sportske.net, 09.Mar.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdine IMPOZANTNE brojke!

Uoči poslednjih pet kola ligaškog dela sezone donosimo vam brojke lidera Superlige koje dosta govore o ubojitosti i kvalitetu Crvene zvezde.

Pet kola pre kraja ligaškog sela sezone u Superligi Srbije Crvena zvezda drži lidersku poziciju na tabeli sa 29 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac iz Čačka.

Sam pogled na tabelu domaćeg šampionata dovoljan je za sticanje uvida u to gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda u odnosu na konkurenciju, ali nije na odmet osvrnuti se na brojke koje zaslužuju poštovanje.

Aktuelni vicešampion Srbije zauzima prvo mesto na tabeli sa 71 bodom i impozantnim nizom od 22 uzastopne pobede u Superligi. Crvena zvezda je na 25 utakmica postigla 72 gola, a primila samo 18.

Kada se uzme digitron u ruke dolazi se do podatka da crveno-beli u proseku postižu 2.88 golova po utakmici, a primaju manje od gola (0.72)!

Najubojitiji deo Zvezdine ekipe je vezni red čiji su članovi do sada postigli 37 golova, dok napadači zaostaju za sedam pogodaka.

Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Jako interesantan statistički podatak vezan je za Zvezdinu ubojitost po periodima utakmice, pa je tako najberićetniji deo meča za crveno-bele poslednjih petnaest minuta.

Izabranici Miodraga Božovića najopasniji su u periodu od 76. do 90. minuta jer su u tom periodu do sada postigli 23 gola, dok je period od 61. do 75. minuta drugi najproduktivniji sa 14 golova.

Crvena zvezda će do kraja prvog dela sezone odigrati još pet utakmica, a prva naredna zakazana je za nedelju od 13 časova kada lider šampionata gostuje Novom Pazaru u okviru 26. kola.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.