Zvezdina talija – kako je Belodedić pokidao lančić Augentaleru

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina talija – kako je Belodedić pokidao lančić Augentaleru

Miodrag Belodedić bio je stub odbrane Crvene zvezde 1991. godine u pohodu na evropski tron. Rumunski štoper se, u intervjuu novinaru RTS-a, prisetio legendarne utakmice sa velikim Bajernom, a posebno zanimljivog trenutka kada je Augentaleru pokidao lančić.
Belodedić se prisetio revanš utakmice polufinala, koja je završena 2:2, a kroz osmeh je rekao da je baš to što je vratio Augentaleru lančić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovelo do izjednačujućeg pogotka, koji je Zvezdi značio prolaz u finale.

"Imao sam sreću. Da mu nisam vratio taj lančić, možda ne bismo dali taj drugi gol. Srećan gol, tu nam je golman pomogao. Došao je u napad, sudarili smo se i pali jedan preko drugog. Ruka mi je nekako ušla i otkinuo sam mu lančić. Deblji lančić, ostao mi je u ruci. Ustao je, gledao po zemlji, nije video lančić i krenuo je da se vraća. Ja ostadoh sa lančićem u ruci i tako sam igrao nekih pet-šest minuta. Razmišljao sam da li da mu dam ili da mu ne dam. Imali smo korner, otišao sam napred i dao sam mu lančić. Tad me opsovao, toga se sećam, rekao je 'Šajze'. Znao sam da je to na nemačkom nešto... Da sam znao da će to da mi kaže... Ali, vratio sam mu lančić, možda smo zbog toga imali sreću da izjednačimo", sa osmehom se prisetio Belodedić.
Stameni štoper se seća da su saigrači i on imali strašnu tremu pred meč, i da nisu mogli da dočekaju da izađu na teren.
"To je bila strašna utakmica. Uf! Još dok smo se zagrevali na pomoćnom terenu čulo se (sa Marakane)... Imali smo puls... jedva smo čekali da izađemo na zagrevanje, jer kad se malo preznojiš, onda se malo opustiš", rekao je Belodedić.
Rumun se prisetio i perioda pre utakmice, kada je sobu delio sa Robertom Prosinečkim.
"Ja sam sa Robijem (Prosinečkim) bio u sobi, nije mogao da odmara pre utakmice. Samo je išao gore-dole, kafu cigaru... Samo je šetao, šetao... Rekao sam mu – hajde malo da se odmorimo. On legne malo u krevet i ne, stalno je u pokretu bio. Imao je energiju strašnu. Ali smo imali dobar tim", smatra Belodedić.
Zvezda se nada da će i večeras protiv Bajerna izvući pozitivan ishod, a utakmicu sa stadiona "Rajko Mitić" možete pratiti na Prvom programu RTS-a od 21.00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.