Zvezdina igra u magli, Napredak promašio penal, Beograđani tražili tri! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2014, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina igra u magli, Napredak promašio penal, Beograđani tražili tri! (VIDEO)

Tenzija ponovo raste na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. I na tribinama, ali i na terenu, pošto Nenad Lalatović još nije uspeo da pronađe naslednika Nenada Milijaša, nekog ko bi povezao razuđene linije Crvene zvezde. Protiv Spartaka pre dve nedelje to je donekle radio Daniel Avramovski, ali Makedonac zbog povrede nije mogao da putuje u Kruševac. Odsustvo igrača koji bi mogao da preuzme ulogu plejmejkera i te kako se osetilo u igri šampiona što je Napredak umeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da iskoristi, sačuva gol i bod na stadionu Mladost – 0:0.

Mogao je Napredak možda i više, ali je Predrag Rajković sredinom prvog poluvremena zaustavio pokušaj Nikole Trujića da sa bele tačke donese prednost domaćima. Prethodno je večeras odlični Ibrahima Ndiaje izmakao loptu ispred Sava Pavićevića, nasankao mnogo iskusnijeg kolegu i sudiji Dejanu Santraču stavio pred logičan izbor – da svira najstrožu kaznu.



Istina, bilo bi pretenciozno reći da Zvezda, čak i da je primila gol, ne bi u nastavku zaigrala angažovanije i možda i preokrenula meč. Ali, po svemu onom što (ni)je prikazala u Kruševcu – teško je i zamisliti takav rasplet.

Jer, Zvezdi je večeras nedostajao vođa. Neko ko će pomalo uplašene saigrače povući napred. Miloš Bosančić barem večeras nije nagovestio da bi mogao da bude taj, iako je u 89. minutu iz slobodnog zapretio najžešće. Dugo je posle njegovog šuta odzvanjala prečka.

Eksperiment sa Nejcom Pečnikom na mestu klasične “desetke“ za sada ne daje rezultate. Štaviše, Zvezdin napad u toj varijanti ostaje osakaćen za opasne prodore Slovenca po krilu. Vukanu Savićeviću nedostaje kontinuitet, pa i hrabrost da preuzme odgovornost kada je neophodno, Darko Lazović u Kruševcu uštopovan, Đorđe Rakić odsečen...

Poslednja šansa za pobedu viđena je u 94. minutu kada je Nemanja Janičić oborio Luku Jovića, ali se sudijska pištaljka Dejana Santrača nije oglasila. Sporna situacija, mada je bilo teško uočiti da li je Janičić prvo zakačio loptu ili je nju sasvim omašio, a potom pokosio Jovića.

Odluka Santrača da ostane nem dovela je do erupcije nervoze na stadionu Mladost. Igrači su kidisali na sudiju, a trener Zvezde Lalatović na domaću publiku zbog čega mu je Santrač pokazao crveni karton.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:0

Stadion: Mladost;

Sudija: Dejan Santrač;

Napredak: Z. Popović – Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević – Dimitrov (od 69’ Tai), Gobeljić – N. Popović (od 11’ Lazić), Govedarica, Trujić – Ndiaje (od 80’ Bajić);

Crvena zvezda: Rajković – Petković, Pavićević, Planić, Mijailović – Kovačević, Savićević (od 55’ Bosančić) – Lazović (od 75’ Jović), Pečnik (od 86’ Despotović), Gavrić – Rakić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.