Zvezdin spektakl na premijeri

Izvor: RTS, 04.Jan.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin spektakl na premijeri

Crvena zvezda u prvom meču u novoj godini deklasirala Igokeu sa 93:59 i zadržala prvo mesto u Jadranskoj ligi. Najbolji kod crveno-belih bio Čarls Dženkins, debitovao Tadija Dragićević. Cedevita slavila u Novom Mestu, Radnički u Širokom.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su u hali Pionir savladali Igokeu sa 93:59 (27:15, 21:11, 15:15, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30:18) u utakmici 15. kola Jadranske lige. Crveno-belima je to bila 12. pobeda u regionalnom takmičenju i učvrstili su se na prvom mestu na tabeli. Igokea je doživela sedmi "jadranski" poraz.

Oko 3.500 navijača u hali Pionir moglo je da uživa u Zvezdinoj dobroj igri na premijeri u 2014. godini, a domaćin je od prvog minuta diktirao tempo i stavio Igokei do znanja da nema čemu da se nada.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Čarls Dženkins sa 18 poena, četiri manje ubacio je kapiten Marko Simonović, dok je Boban Marjanović na to dodao još 13 poena i 11 skokova.

Prvi meč za crveno-bele nakon nedavnog povratka u klub odigrao je nekadašnji kapiten Zvezde Tadija Dragićević koji je postigao šest poena i zabeležio četiri skoka.

Montez Gipson predvodio je goste sa 24 poena, a on je ujedno bio i jedini košarkaš Igokee sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

Košarkaši Cedevite pobedili su u gostima Krku sa 65:64 (18:23, 14:13, 18:13, 15:15), u utakmici 15. kola Jadranske lige.

Krka je vodila u većem delu susreta, a najviše je imala devet poena prednosti. Ipak, hrvatska ekipa je u finišu sa tri poena Ivana Ramljaka uz koš i faul došla do prednosti, a potom je Marino Baždarić ukrao loptu i položio za četiri razlike.

Edo Murić je postigao trojku u poslednjoj sekundi utakmice, što nije bilo dovoljno da se stigne protivnik.

Radnički je na gostovanju u Širokom slavio sa 81:79 i tako stigao do izuzetno značajne pobede za nastavak takmičenja.

Goste je predvodio Sava Lešić sa 24 poena, Mlađan je dodao 17, dok je u ekipi Širokog najbolji bio Buva sa 22 postignuta poena.

Cibona je savladala Olimpiju sa 83:71. U nedelju se sastaju Zadar i Budućnost,  dok se derbi kola igra u ponedeljak, kada će Mega Vizura dočekati ekipu Partizana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.