Izvor: Danas, 16.Avg.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin “prvenac” u Surdulici

Beograd - Do četvrte pobede u domaćem prvenstvu, prve u kojoj crveno-beli nisu gubili na poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde došli su “prvencem” u Surdulici protiv novajlije Radnika - 0:2 (0:0), koji je kod kuće prvi put poražen još od 5. aprila 2014. Sveže renovirani “Mali Vembli” bio je pretesan da primi sve one koji su želeli da prvi put u istoriji surduličkog fudbala ugoste Zvezdu u prvoligaškoj konkurenciji. Za ambijent kao na argentinskoj “Bombonjeri” bili su zaduženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << navijači crveno-belih koji su rolanama zasuli teren neposredno pre, kao i tokom poluvremena sasvim solidne utakmice u kojoj su gosti golovima Kataija i Stojanovića ostali jedini neporaženi tim u Superligi nakon šest kola.

Sudija Mažić u dva navrata prekidao je meč zbog pomenutih rolni koje su zatrpale gol Predraga Rajkovića. Zvezda je u prvom poluvremenu imala najbolju šansu u 13. minuta kada je novajlija Plavšić izbio sam pred golmana Grujičića i umesto sigurne egzekucije desnom, odlučio se da loptu zahvati levom spoljnom zbog čega je njegov pokušaj završio pored golmanove desne stative. Trener Božović imao je šta da kaže doskorašnjem igraču Spartaka posle promašenog zicera, što je još više oraspoložilo domaće navijače da ga raznim skandiranjima podsete na izjave uoči Zvezdinog gostovanja u Surdulici.

Crnogorski stručnjak dao je Donaldu, poslednjem pojačanju, šansu od prvog minuta na mesti zadnjeg veznog; a njegovu partiju okarakterisao je kao odličnu za debi u crveno-belom dresu. Domaćin je najbolju šansu u prvih 45 minuta imao pred kraj poluvremena kada je iskusni levi bek Pavlović iz slobodnjaka punim stopalom naterao Rajkovića da napravi perfektu paradu i loptu skine tik ispod prečke. U nastavku je viđena dominacija gostiju. Indisponiranog Vereda zamenio je mladi Jović što je doprinelo većem broju konkretnijih pokušaja crveno-belih. Upravo na asistenciju Jovića Vierija je promašio prazan gol sa pet metara, mada je pomoćnik prethodno dosudio nepostojeći ofsajd u kome se navodno našao osamanestogodišnji centarfor gostiju. Nedugo zatim u 64. minutu Zvezda je povela posle dobrog prodora juče sasvim solidnog Kataija, kome se lopta u dva navrata srećno odbila na desnu nogu kojom je desno iskosa matirao golmana Radnika. Tek što je ušao u igru Zakarija Suraka našao se u 71. minutu u odličnoj šansi, ali umesto da šutira, predugo je čekao kontakt sa Rajkovićem, tako da je šansa otišla u istoriju. Rastrčani Stojanović, koji je u 68. minutu zamenio Plavšića, imao je u 73. zicer da reši sve dileme, ali je pas Kataija pretvorio u neuspelu asistenciju ka Vieriji. Inicijativa gostiju isplatila se u 81. minutu kada je pomenuti Stojanović odlično iskoristio pas glavom Kataija u prostor; uspešno je primirio loptu glavom a zatim je levicom iz trka uhvatio golmana u raskoraku. Nakon dupliranog vođstva bilo je jasno da Zvezda sa tri boda napušta Surdulicu, ali sa oporim ukusom, s obzirom da će derbi naredne nedelje sa liderom Javorom odigrati bez klasičnog levog beka. Povređenog Ibanjeza protiv Radnika zamenio je Anđelković koji je na jugu Srbije pocrveneo, tako da je poslednjih desetak minuta na pomenutom mestu zaigrao Cvetković - po vokaciji desni bek.

Radnik - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Stadion: “Mali Vembli”. Gledalaca: 3.312. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Žuti kartoni: Putinčanin, Baranin (Radnik). Crveni karton: Anđelković (Crvena zvezda).

Radnik: Grujičić, Putinčanin, Baranin, Krstić, Milovanović, Pavlović, Arsić (od 68. Suraka), Pejčić, Ovusu (od 81. Ćulum), Stojanović, Stanković.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (od 68. Stojanović), Vered (od 45. Jović), Vieria (od 88. Cvetković).

Pokloni za “ Novozelanđane”

Novica Tončev, prvi čovek Surdulice, pre meča uručio je poklone Grujiću, Jovanoviću i Rajkoviću, zlatnim “Novozelanđanima” , kao i Miloradu Mažiću, najboljem srpskom sudiji. Prilikom izlaska igrača sa razglasa je puštena pesma “Marš na Drinu”.

Božović: Zaslužena pobeda

- Bilo je neiskorišćenih šansi, ali ne toliko koliko pre. Utakmica je bila mnogo teška, nismo na vreme dali gol i posle je bilo teško da stvorimo šansu i “otvorimo” Radnik, a imali smo problema i sa njihovim poznatim autom. U svakom slučaju, mislim da smo zasluženo pobedili - ocenio je Božović, trener Crvene zvezde.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.