Zvezdin heroj Dženkins: Uvek je dobro pobeđivati u derbiju!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin heroj Dženkins: Uvek je dobro pobeđivati u derbiju!

"Čoveče, samo igram. Važno mi je samo da igram. Imao sam mnogo tešku sezonu prošle godine. Mnogo sam srećan što sam se vratio ovde, da malo, pomalo gradim samopouzdanje, da igram utakmicu po utakmicu ovako kako igram i budem konstantan"

Petu sezonu zaredom Crvena zvezda izlazi kao pobednik iz prvog večitog derbija nove takmičarske godine! A ponovo je klub sa Malog Kalemegdana do trijumfa vodio - Čarls Dženkins. 

Vratio se miljenik severne tribine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Mali Kalemegdan posle jednogodišnje epizode u Milanu i baš kao u finalnoj seriji Jadranske lige iz sezone 2014/15 bio jedan od ključnih figura trijumfa nad Parnim valjkom.

Američki brzanjac bio je neuhvatljiv za odbranu crno-belih i zadavao joj je najveće muke tokom utakmice. Zato je Zvezda u jednom trenutku imala i 23 poena viša, a na kraju ostvarena je rutinska pobeda.

"Odlična utakmica za nas. Uvek je teško igrati derbije, ima dosta uspona i padova tokom utakmice, a Partizan je odličan tim. Želeli smo da odgovorimo na njihovu postavku na najbolji mogući način. Ja sam se lično trudio da pomognem ekipi svojom agresivnošću. Protiv Baskionije nismo odigrali onako kako znamo i sada smo igru dosta popravili", bili su prvi Dženkinsovi utisci posle utakmice.

S obzirom na odlično izdanje u prvom večitom derbiju sezone, ali i istoriju dobrih igara baš protiv crno-belih usledilo je logično pitanje - da li ga utakmice protiv Partizana posebno motivišu?

"Čoveče, samo igram. Važno mi je samo da igram. Imao sam mnogo tešku sezonu prošle godine. Mnogo sam srećan što sam se vratio ovde, da malo, pomalo gradim samopouzdanje, da igram utakmicu po utakmicu ovako kako igram i budem konstantan. Uvek je dobro pobeđivati u derbiju, ali ja najviše želim da se svojom agresivnošću pomognem timu, da se uklopim što više mogu", zaključio je strelac 19 poena.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.