Zvezdin atinski korak ka 1/8 finala

Izvor: B92, 29.Jan.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin atinski korak ka 1/8 finala

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u osminu finala Evrokupa pobedom u Atini protiv Panioniosa.

U duelu koji ste mogli da pratite na televiziji B92 tim Dejana Radonjića je slavio rezultatom 78:66.

Zvezda je odigrala sličan meč kao i protiv Solnoka u ABA ligi. U prve tri četvrtine se mučila i u odbrani i u napadu, ali je u poslednjih deset minuta odigrala odlično i sasvim zasluženo je slavila.

Crveno-beli sada u L grupi ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skor 3-1 kao i prvoplasirani Nižni Novgorod i sada je veoma blizu prolaska u osminu finala. U narednoj utakmici 12. februara Zvezda gostuje Bilbau koji je doživeo ubedljiv poraz u Rusiji (81:65).

Raško Katić bio je najbolji u Atini sa 19 poena, 5 skokova i indeksom 28. Marko Simonović je imao 13 poena i 5 skokova, Nelson je uz 14 poena imao i 5 skokova i 3 asistencije, a Dženkins je dodao 10 poena i 7 asistencija. Kod domaćina, Mekolum i Karter su ubacili po 15 poena. Tok meča:

Zvezda je počela čvrsto u odbrani, nepuna tri minuta Panionos nije postigao koš iz igre, a na drugoj strani Radenović je bio dobar sa košem i lepom asistencijom Nelsonu.

Crveno-beli su vodili sa pet poena viška posle trojke Simonovića, ali Mekolum je ubacio dva šuta i držao je svoj tim u igri – 9:7. Usledio je lep prodor Nelsona, pa odlična asistrencija Marjanovića za kontru Blažiča i gosti su poveli 13:7.

Mekolum je bio razigran, Zvezda je neko vreme održavala +6, ali je posle trojke Kartera Panionios prišao na poen zaostatka (19:18). Crveno-beli su izgubili ritam u napadu, u finišu četvrtine i građenje koša postalo je mali problem, ali odbrana je i dalje solidno funkcionisala. Ipak, posle prve četvrtina Grci su imali prednost 21:19.

Problemi Zvezde nastavili su se i u drugoj četvrtini. Loš napad i dosta propusta u odbrani srpske ekipe viđeni su na startu drugog kvartala, a domaći tim oslanjao se pre svega na Mekoluma i Kartera koji su vrlo brzo stigli do dvocifrenog broja poena.

Uz sve viđeno na parketu, Zvezdin minus od tri poena u 14. minutu (35:32) je bio podnošljiv. U samom finišu prvog dela, Zvezda je uspela da se vrati preko Radenovića i Katića, pa je posle 20 minuta rezultat bio izjednačen – 40:40.

Zvezda je drugo poluvreme počela trojkom Nelsona, ali je bila daleko od svoje igre, pa je Panionios bez većih problema ponovo preuzeo kontrolu.

Nakon što je domaćin serijom 9-0 stekao šest poena viška (49:43) u 24. minutu, Radonjić je bio primoran da zatraži tajm-aut. Minut odmora je očigledno urodio plodom. Zvezda je zaigrala mnogo čvršće u odbrani, uzvratila je serijom 10-0 (53:49), ali nije uspela da se odlepi pa je pred odlučujućih deset minuta imala dva poena viška – 54:52.

Međutim, početkom poslednje deonice igra crveno-belih se stabilizovala. Simonović i Dženkins pogodili su izuzetno važne trojke, odbrana je dobro funkcionisala iako su gosti imali dosta skokova u napadu, pa je u 34. minutu tim Dejana Radonjića vodio sa 66:57.

Tu je praktično i rešeno pitanje pobeddnika. Panionios je u nastavku pokušao ishitrenim trojkama da se vrati, nije uspeo, pa su crveno-beli u Atini ostvarili izuzetno važnu pobedu u borbi za osminu finala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdin atinski korak ka 1/8 finala

Izvor: B92, 29.Jan.2014

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u osminu finala Evrokupa pobedom u Atini protiv Panioniosa...U duelu koji ste mogli da pratite na televiziji B92 tim Dejana Radonjića je slavio rezultatom 78:66...Zvezda je odigrala sličan meč kao i protiv Solnoka u ABA ligi. U prve tri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.