Zvezdi triler, finale i Evroliga!

Izvor: B92, 25.Apr.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi triler, finale i Evroliga!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Radničkog igraju prvi polufinalni meč Fajnal for regionalne ABA lige u Laktašima. Uoči poslednjeg perioda Zvezda vodi 62:60.

Dva tima su ove sezone igrala pet puta međusobno, a "crveno-beli" su ostvarili tri pobede. U regionalnom takmičenju oba tima su slavila na svojim terenima.

Pritisak je veliki na igračima obe ekipe, u igri nije samo plasman u finale i borba za titulu, već i mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evroligi, elitnom evropskom takmičenju u kojem ni Zvezda ni Radnički nikada nisu igrali.

Ekipa su na završni turnir stigle u trenucima najvećih kriza ove sezone. Serije poraza u Superligi Srbije poremetili su atmosferu u oba tabora, a "crveno-beli" su smenili i trenera. Sada ih vodi Dejan Radonjić, koji je doživeo poraz na debiju u Valjevu.

Dvorana u Laktašima nije ispunjena, ostalo je 20% slobodnih sedišta, a među poznatim licima prisutni su predstavnici KSS Dejan Tomašević i Andrija Kleut, selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović, te predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U drugom polufinalu u Laktašima, od 20:30 sastaju se domaćin Igokea i najuspešniji tim takmičenja, petostruki šampion Partizan mt:s.

Tok meča Zvezda - Radnički možete pratiti na našem sajtu:

Ekipe su u meč ušle šuterski raspoložene, "crveno-beli" su poveli 4:0 (prve poene postigao je Raško Katić sa linije za slobodna bacanja), ali Miroslav Nikolić menja odbranu, četiri igrača stavlja u zonu, a jednog ostavnja na čoveku, te Radnički skokom u napadu i spoljnim šutem preokreće na 12:6 posle pet minuta igre.

Posle tajm-auta Boris Savović trojkom prekida seriju Radničkog od 10:0, ali Vajt mu uzvraća istom merom svojom drugom trojkom na meču. "Crveno-beli" se konsoliduju u odbrani, te bržim napadom smanjuju zaostatak na samo koš prednosti za Kragujevčane (15:13).

Radnički okončava loše minute sjajnim zakucavanjem Krstovića posle prodora pored čeone linije, a vrlo brzo Kragujevčani ponovo stižu do šest poena prednosti, Ćašin pogađa trojku za 22:16.

Šumadinci su nastavili sjajan niz trojki, četvrtu iz sedam pokušaja pogađa Mijatović, a nakon koša Brauna, Rakočević i Simonović gube loptu, pa Nikolić traži tajm-aut na 27:20 za njegov tim. U poslednjem minutu Radnički je imao šansu da dodatno poveća prednost protiv nervoznih rivala iz Zvezde, ali je Ćapin upropastio dva napada ishitrenim šutevima za tri poena.

Teriko Vajt predvodi Radnički sa 10 poena i 3 skoka, dok je Majkl Skot ubacio 5 uz 4 uhvaćene lopte za Zvezdu.

Dok su se "crveno-beli" mučili u šutu (6/18 iz igre), Radnički je birljirao sa distance, a Mijatović je vezao dve trojke za prvu dvocifrenu prednost Kragujevčana. Zvezda je u prva tri minuta drugog perioda dva puta bila polovična sa penala, pa je Radnički povećao na 35:22.

Usledio je period loše igre oba tima u napadu, serija faulova, izgubljenih lopti iz promašaja, a Zvezda posle pet minuta drugog perioda uspeva samo iz slobodnih bacanja da poentira. Međutim, Radnički suviše forsira trojke, propušta nekoliko šansu da se dodatno 'odlepi', što kažnjava Lazić i sa dve trojke u 15 sekundi vraća zvezdu na -4 (35:31).

Zvezda ulazi u neverovatnu seriju, igra Radničkog se raspala, crveno-beli za dva minuta prave seriju 16:0 i preokreću rezultat na 38:35. Kragujevčani očajan niz okončavaju tek poenima Stivena Markovića sa penala, Australijanac pogađa dva posle fula na šutu za tri poena.

Kragujevčani su konačno uspeli da umire tempo, te da zadrže egal do kraja poluvremena, koje je na kraju ipak dobila Crvena zvezda sa 41:40. "Crveno-bele" je predvodio Boris Savović sa 9 poena i 6 skokova, 8 je ubacio Raško Katić. Teriko Vajt je ostao na 10 poena iz prvog perioda za Radnički, dok je Danilo Mijatović sa tri trojke stigao do 9 poena.

Na startu drugog poluvremena trojka Krstovića vratila je na trenutak prednost Kragujevčanima, ali je Zvezda uzvratila sa 7-0, a tri minuta kasnije pogotkom Katića stigla i do 56:47. Tada igra beogradskog kluba staje, Radnički se vraća i zahvaljujući Vajtu i Ćapinu pravi seriju 11:0 za novi preopkret i novo vođstvo - 58:56.

Katić je sjajno nosio Zvezdu u trećem periodu, održavao je egal sa Radničkim, gde su poentirali Krstović i Ćapin, pa je uoči poslednjeg perioda Zvezda imala koš prednosti - 62:60.

Zvezda sjajno otvara novi period, Savović postiže četiri poena, a onda Vuk Radivojević solo akcijom od koša do koša polaže loptu uz dodatno slobodno i odvodi "crveno-bele" na 69:60. Nakon što je promašio oba penala, Zvezda propušta štansu da stekne dvocifrenu prednost, Marković iz kontre pogađa trojku (prvi koš Radničkog u poslednjoj četvrtini), a potom Emening sa penala smanjuje na 69:66.

Kragujevčani igraju dobro odbranu poloviom poslednje četvrtine, ali ne koristi četiri promašaja Radivojevića, Lazovića i Simonovića u šutu za tri poena. To "crveno-beli" kažnjavaju bržom igrom i skokom u napadu 'beže' na 71:66.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

F4: Zvezdi prvo poluvrijeme, 41:40

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2013

LAKTAŠI - Košarkaši Crvene zvezde Telekom i kragujevačkog Radničkog otvarili su u 17:00 časova Fajnal for regionalne ABA lige u Laktašima. Poslije prvog poluvremena vodi Crvena Zvezda sa 41:40.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.