Zvezdi tri boda posle penala, Mačvi aplauz za hrabrost

Izvor: B92, 30.Mar.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi tri boda posle penala, Mačvi aplauz za hrabrost

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali su Mačvu u 28. kolu Superlige Srbije na stadionu Rajko Mitić u Beogradu i savladali su ih rezultatom 2:1

Utakmica je počela prilično dinamično, obe strane su imale dobre pokušaje, ali su mreže mirovale. Mačva se dobro branila, vrebala svoju šansu posle kontra napada, da bi nakon jedne jako lepe akcije došla do svog prvog gola.

Ovo je inače bio prvi gol koji Mačva dala Zvezdi u Superligi Srbije, a strelac tog pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio Petar Gigić u 15. minutu utakmice. Zvezda je nastavila da steže obruč, napadala najčešće preko desnog boka, ali je nekako ostajala kratkih rukava. Sve do 37. minuta je na semaforu stajalo 0:1, da bi se Ričmond Boaći postarao da Zvezda dođe do izjednačenja u 37. minutu utakmice.

Drugo poluvreme je bilo dosta mirnije i proteklo je u dominaciji Crvene zvezde. Dugo se Zvezda mučila tokom opsade Mačvinog gola, ali su se gosti odgovorno i organizovano branili. Utakmica je u jednom momentu bila zaustavljena zbog vatrometa koji su priredili Zvezdini navijači.

U 75. minutu utakmice, videli smo i prvu kontraverznu situaciju u šesnaestercu Mačve. Loptu je dobio napadač Crvene zvezde, Ben, i krenuo u 1 na 1 situaciju sa golmanom Mačve, koji je čini se sapleo Bena i skrivio jedanaesterac.

Iz jednog ugla je delovalo da je napadač Zvezde u momentu kada mu je lopta poslata bio u nedozvoljenoj poziciji, ali sudije nisu reagovale pa je penal dosuđen, pa i realizovan i Zvezda je nakon ovog gola upisala važna tri boda.

Do kraja utakmice nismo videli previše, Zvezda je čuvala loptu, Mačva se trudila, ali nije uspevala da ozbiljnije probleme napravi odbrani Crvene zvezde.

Utakmicu Crvena zvezda – Mačva mogli ste pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.