Izvor: Danas, 25.Mar.2016, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi neophodan odmor

Beograd - Telo je očekivano i razumljivo "izdalo" košarkaše Crvene zvezde u Krasnodaru. Gostovanje Lokomotivi u 12. kolu Top 16 faze došlo je posle velikog emotivnog pražnjenja i ogromne potrošnje na prethodna četiri meča u svega 11 dana (Panatinaikos, Unikaha i dva puta Cedevita).

Peta utakmica u samo dve nedelje bila bi previše i za mnogo kvalitetnije ekipe, pogotovo što Zvezda nakon četiri, izvesno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << krucijalne pobede po pitanju krajnjih ciljeva u ABA i Evroligi, nije bila pod moranjem u Krasnodaru. Minus od 24 poena (86:62), preveden u najubedljiviji poraz u Top 16 fazi, zapravo je jedini loš utisak, koji jednostavno nije mogao biti izbegnut, jer se Zvezdina prednost iz prvog međusobnog duela od 14 razlike nemilice topila tokom drugog poluvremena, kada već uveliko razum nije bio u dosluhu sa telom kod većine košarkaša u crveno-belim dresovima. Matematički gledano, na dva kola do kraja Top 16 faze Zvezdi je potrebna “samo” jedna pobeda za plasman u istorijsko četvrtfinale; raspored u vidu domaćinstva Darušafaki idućeg četvrtka i gostovanja Cedeviti jednostavno navodi na zaključak da spektakl u Kombank areni za pet dana, ispleten u obliku “paukove mreže” može biti zapamćen kao noć kada su Lazić i saigrači dohvatili jednu od osam zvezda u plej-ofu Evrolige.

Pomalo i nerazumljiv raspored zahtevao je od pulena Dejana Radonjića da u deset dana pređu neverovatnih 12 hiljada kilometara (Beograd - Malaga preko Pariza, u povratku preko Ciriha do Zagreba, zatim autobusom do Beograda pa avionom za Moskvu do Krasnodara i nazad). Radoholičarski nastrojen, crnogorski stručnjak pokušavao je da u intermecu između Beograda i Krasnodara pronađe i vremena za treninge, kao vid pripreme za duel sa Lokomotivom, međutim šanse za tako nešto jednostavno nije bilo. Ma koliko stručni tim pokušavao da masažama opusti mišiće i oporavi igrače za prekratko vreme, umor je prekrio lica Zvezdinih igrača već početkom druge četvrtine. Nervoza je kao loš saputnik pratila, pre svega Cirbesa, koji je, kao i Štimac, u defanzivi morao da juri za "lažnim" peticama Rendolfom i Singltonom, koji su se konstantno izvlačili na šut sa distance. Zaključno sa drugom četvrtinom, Zvezda je u poslednjih pola sata primila čak 67 poena. Energija se rasula po hali u Krasnodaru koji ni poslovično borbeni Lazić nije uspeo da sakupi u promilima koji bi ublažili poraz.

Do prvog narednog meča 31. marta (Darušafaka, Kombank arena) crveno-belima će prevashodno biti potreban odmor od košarke. Posle velikih napora i pet utakmica u 13 dana, telu je neophodno najmanje dva dana da se u energetskom smislu regeneriše. Poznajući trenera Radonjića, Lazić i saigrači mogu da se nadaju slobodnom subotom, a već od nedelje krenuće sa pripremom za meč sa istorijskom konotacijom - sad i ko zna kad Zvezda će četvrtfinalnu sudbinu držati u svojim rukama, pred frenetičnim navijačima, u 40 minuta staće sva njihova dečačka maštanja da u dresu najvoljenijeg kluba doguraju do osam najboljih na Starom kontinentu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.