Zvezda zahteva istragu

Izvor: RTS, 05.Nov.2012, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda zahteva istragu

Reagujemo na nepravdu i zahtevamo istragu o tome da li je, i ako jeste, ko je režirao pobedu Jagodine, stoji u saopštenju Crvene zvezde nakon vanredne sednice Upravnog odbora. Krajnje je vreme da se krene u borbu sa neregularnostima u srpskom fudbalu, poručuju iz Zvezde.

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda saopštio je da od Fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveza Srbije traži sazivanje sednice Odbora za hitna pitanja povodom suđenja na meču protiv Jagodine.

Kako se navodi u saopštenju na klupskom sajtu, posle vanredne sednice UO, u Zvezdi traže da Odbor za hitna pitanja FSS raspravlja o sudijskim nepravdama, o sastavu Sudijske komisije, kao i o merama za sprečavanje budućih sudijskih malverzacija. 

Čelnici Zvezde su nezadovoljni suđenjem u utakmici 11. kola Super lige Srbije, u kojoj je Jagodina kao gost u subotu pobedila sa 2:1. 

"Očekujemo da će nadležni organ FSS koji prati suđenje, reagovati veoma brzo i efikasno jer, po našem opštem ubeđenju, greške koje su pravili arbitri imale su za posledicu uticaj na krajnji ishod utakmice, a samim tim i teško oštetile naš klub. Zato je jedino i pravo pitanje hoće li sudijska trojka biti adekvatno kažnjena", navodi se u saopštenju crveno-belih. 

Sudija Dejan Dimitrijević je u drugom poluvremenu, pri vođstvu Zvezde sa 1:0, dosudio penal za Jagodinu, iako je prekršaj bio van kaznenog prostora. 

Sudijska komisija danas je, kako je saopšteno, po hitnom postupku suspendovala Dimitrijevića i njegove pomoćnike u subotnjoj utakmici.

U Zvezdi su naveli i da očekuju da se istragom utvrdi da li je i ko iz sudijske organizacije "režirao ovu farsu i da li će pojedini ljudi koji su članovi ove komisije, posle svega lošeg što su učinili godinama unazad srpskom fudbalu, i dalje ostati na istim mestima".

"Odgovori na ova pitanja odrediće budući odnos našeg kluba prema FSS", dodaje se u saopštenju.

U beogradskom klubu, takođe, navode da su "kazna za sudijsku trojku i otrkivanje onih koji eventualno stoje iza njih prava prilika da policija i tužilaštvo počnu borbu protiv neregularnosti u srpskom fudbalu".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tole Karadžić odmah poslušao Zvezdu!

Izvor: Mondo, 06.Nov.2012, 23:17

Za petak zakazana sednica Odbora za hitna pitanja FSS, što je bio zahtev uprave Crvene zvezde posle primedbi na suđenje Dejana Dimitrijevića. Butorović: "Hoćemo iste aršine!"...Nije prošlo ni 24 časa od sednice Upravnog odbora Crvene zvezde, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.