Zvezda ubedljiva protiv Voše

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva protiv Voše

Fudbaleri Crvene zvezde savladali u derbiju kola Vojvodinu sa 4:1. Crveno-beli naneli prvi poraz novosadskoj ekipi u sezoni i vratili se na lidersku poziciju.

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele Super lige, pošto su na svom terenu u derbiju desetog kola pobedili Vojvodinu sa 4:1.
Golove za domaćina postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Džon Ruiz u 11, Mičel Donald u 64, Srđan Plavšić u 69. i Slavoljub Srnić u 90. minutu meča. Strelac za Vojvodinu bio je Filip Malbašić u 43. minutu. 
Zvezda je dobro počela utakmicu i povela već u 11. minutu, dobrim udarcem Ruiza sa 20 metara, ali crveno-beli nisu iskoristili nalet, pošto je Vijeira devet minuta kasnije propustio odličnu priliku.
Portugalski napadač je izašao sam pred gol Vojvodine i odlučio da šutira, iako je imao samog Gelora Kangu na drugoj strani. Gosti su taj promašaj iskoristili dva minuta pred poluvreme.
Izjednačujućem golu prethodila je velika greška Kange, koji je dodao loptu u noge Melegu, a kapiten Vojvodine je odlično uposlio Malbašića, koji je ostao sam ispred Filipa Manojlovića i lako ga savladao.
Ekipe su na početku drugog dela bile izjednačene, a Zvezda je ponovo povela u 56. minutu posle oduzete lopte na sredini terena i odlične kombinacije domaćih igrača. Kanga je dodao do Ruiza na bok, a on je asistirao Donaldu, koji se odlično snašao i doneo crveno-belima novu prednost.
Zvezda drugi put nije dozvolila pad, već je uvećala prednost šest minuta kasnije. Ruiz je dobro prošao, ali i bio zaustavljen, Kangi je odbranio Kordić, a lopta se odbila do Plavšića, kome nije bilo teško da postigne pogodak.
Zvezda je posle trećeg gola imala nekoliko odličnih prilika preko Vijeire, ali portugalski napadač nije savladao Kordića. Najbolju je imao kada je Marko Poletanović odlično prošao, ali mu je Kordić odbranio, a lopta se odbila do Vijeire, koji je promašio prazan gol.
Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu, posle kontranapada Srđana Plavšića, koji je centrirao do Srnića, a krilni fudbaler crveno-belih je primio loptu i šutirao. Kordić je zakačio loptu, ali se onda odbila u gol.
Zvezda je pobedom skinula Vojvodinu sa prvog mesta i sada ima 25 bodova. Vojvodina je druga sa 23, a treći, sa 20 bodova, jeste niški Radnički, koji je kod kuće pobedio Radnik sa 1:0.
Ranije danas, Partizan je u gostima pobedio Metalac 1:0 i sada je četvrti sa 19 bodova.
Odmah iza Partizana je Mladost, koja je kod kuće večeras pobedila Bačku 1:0 i tako osvojila svoj 18. bod. Voždovac je prekinuo niz od tri meča bez pobede, pošto je na svom terenu savladao Novi Pazar sa 2:0.
Napredak je kod kuće pobedio Spartak 1:0 i sada je na deobi šestog mesta sa svojim današnjim rivalom.
Javor nije uspeo da prekine seriju od šest utakmica bez pobede, pošto je danas ostvario četvrti uzastopni remi, odigravši 1:1 sa Borcem iz Čačka. "Zebre" su ovim bodom prekinule seriju od tri poraza, ali su sada poslednje na tabeli sa šest bodova, koliko ima i pretposlednji Čukarički, ali uz bolju gol razliku.
Bačka je iznad njih sa sedam bodova. Radnik je 12. na tabeli sa devet bodova, a Novi Pazar 13. sa osam.
Ovako je protekao meč:
21.00 - Kraj meča.
20.58 - GOL! Novi gol za Zvezdu, Srnić je zatresao mrežu.
20.30 - GOL! Plavšić je uvećao prednost domaćina.
20.25 - GOL! Ponovo vodi Zvezda, Mičel Donald je postigao gol.
20.10 - Počeo je drugi deo igre.
19.53 - Poluvreme.
19.44 - GOL! Filip Malbašić donosi izjednačenje Vojvodini.
19.12 - GOL! Ne toliko jak, koliko precizan udarac Džona Ruiza, Crvena zvezda vodi sa 1:0.
19.00 - Počeo je meč.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.