Zvezda ubedljiva na startu: Plus 35 u Subotici

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva na startu: "Plus 35" u Subotici

Crveno-beli rutinski pobedili Spartak u "Dudovoj šumi". Bjelica postigao 21 poen, Simonović 18.

Foto: MN Press

Uskoro opširnije...

Ekipa Dejana Radonjića počela je odbranu titule na severu zemlje, na terenu povratnika u Superligu, u utakmici koja je počela u 19 časova.

U najavi meča, trener Zvezde rekao je da neće računati na Branka Lazića i Stefana Jovića, kao i da je moguće da odsustvuje još neko, što se ipak nije dogodilo.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Izostanak dvojice važnih igrača nije umanjio Zvezdinu ulogu favorita i jasno je da bi sve osim njene pobede u Bačkoj bilo veliko iznenađenje.

Interesantno za današnji meč je da je Nikola Kalinić bivši igrač oba tima, a da je rođen u Subotici. Košarkaš Fenerbahčea oglasio se danas iz Istanbula, porukom da mu je žao što nije u rodnom gradu da uživo prati ovu utakmicu.

Steta sto nisam u mogucnosti da prisustvujem povratku suboticke kosarke u Superligu. Hala u Dudovoj sumi - Spartak - Crvena Zvezda! #sminka

— Nikola Kalinic (@nikola_kalina) 21. април 2017.

PRVA ČETVRTINA - 10:20

Zvezda je počela u sastavu Volters, Dangubić, Dobrić, Mitrović i Kuzmić, a prve poene u ovogodišnjoj Superligi postigao je Ognjen Kuzmić, na asistenciju Nemanje Dangubića. Posle tri minuta igre Beograđani su vodili 8:2, a centar crveno-belih postigao je prvih šest poena ekipe.

Subotičani su se u napadu uzdali u iskusnog Ivana Jelenića, a on ih je održao u egalu vezavši pet poena, uključujući i jednu trojku, za primicanje na poen zaostatka - 9:10. Favorit je potom krenuo u novi nalet i koševima Dženkinsa i Bjelice ponovo u devetom minutu stigao do "plus 6" (9:15).

DRUGA ČETVRTINA - 23:44

Prednost Zvezde rasla je kroz drugu deonicu, a u 14. minutu dostigla je i dvocifrenu cifru. Ognjen Dobrić pogodio je trojku za 20:10 za crveno-bele, a Luka Mitrović potom je na asistenciju Diona Tompsona postavio i "plus 11" (24:13).

Krilni centar domaćina Nebojša Jovišić u 16. minutu je pogodio trojku za jednocifreni zaostatak (18:26), nakon koje je usledio još jedan juriš Zvezde. Marko Simonović je u tri minuta postigao četiri trojke i sa Čarlsom Dženkisom "pogurao" Radonjićev tim do novog maksimuma - "plus 21" (44:23), u 20. minutu. Tim rezultatom ekipe su i otišle na pauzu.

TREĆA ČETVRTINA - 37:63

Slika iz druge deonice "prekopirana" je na treću. Zvezda je održava ubedljivo vođstvo, a Simonović je ubacio još dve trojke (za 54:30). Istovremeno, napadački ritam pronašao je i Dion Tompson, pa sa četiri uzastopna poena održao vođstvo Zvezde iznad granice od 20 poena.

Na drugoj strani, Tresač, Nikolić i Jovišić uspeli su krajem treće četvrtine da posle dugo vremena "vežu" tri realizovana napada domaćih.

ČETVRTA ČETVRTINA - 54:89

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.