Zvezda ubedljiva na Banjici, pobeda Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 04:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva na Banjici, pobeda Bačke

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Rad na Banjici 4:0 (1:0) u utakmici 29. kola Superlige.

Strelci za lidera bili su Srđan Plavšić u 34. i 70, Mihailo Ristić u 64. i Marko Petković u 73. minutu.

Prisutni na stadionu Rada, mogli su da budu zadovoljni viđenim u prvom delu igre. Nije bilo mnogo prekida i seckanja igre, pa je tempo utakmice bio veoma visok.

Obe ekipe imale su svoje prilike, i to veoma dobre. Zvezda je mogla da povede već u trećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minutu kada je Petković odlično proigrao Boaćija, a ovaj sa desetak metara nije uspeo da pogodi gol.

I Filip Manojlović se istakao odličnom intervencijom nakon pokušaja Đenića, ali i nakon nešto lošije reakcije Petkovića kada je uspeo da inetrveniše ispred napadača Rada.

Jedini gol u prvom poluvremenu viđen je u 34. minutu. Srđan Plavšić je povukao loptu sa polovine terena, stigao nadomak kaznenog prostora i uputio veoma precizan i dovoljno snažan udarac da lopta bude neuhvatljiva za golmana Rada!

Drugo poluvreme na poziciji levog beka započeo je Stefan Milošević koji je zamenio Milića, a Ristić je zaigrao na levom boku.

Da mu ofanzivnija pozicija prija, Ristić je pokazao u 65. minutu kada je na sličan način kao Plavšić pre njega povukao loptu, ušao u kazneni prostor i izuzetno preciznim udarcem pogodio bliži ugao. To je bio trenutak koji je u potpunosti slomio fudbalere Rada. Zvezda je u kratkom periodu uspela da postigne još dva gola.

U 70. minutu Boaći je odlično šutirao, Mirković uspeo da krajnjim naporom odbrani, ali na pravom mestu bio je Plavšić koji po drugi put trese mrežu i obezbeđuje Zvezdi pobedu. Samo tri minuta kasnije, na asistenciju Kange odlično je reagovao Marko Petković; glavom je šutirao naš desni bek i postigao svoj drugi gol ove sezone.

Zvezdin trener je u nastavku utakmice šansu pružio i Marku Poletanoviću i Nenadu Milijašu. No, u poslednjih dvadesetak minuta utakmice viđeno je malo toga, jer je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Crvena zvezda je privela utakmicu kraju i novom pobedom obezbedila sebi pol poziciju pred početak plej-ofa.

Božović: Nismo delovali sveže

Uprkos ubedljivoj pobedi Crvene zvezde na Banjici, trener Miodrag Božović nije bio zadovoljan svežinom koju (ni)su pokazali njegovi igrači.

On je, međutim, istakao da je pobeda najvažnija.

"Nije bilo lako kako možda deluje. Nismo fizički najbolje izgledali. Ne znam zašto, da li zbog veće trave ili sunca, ili možda zbog Kup utakmice koju smo igrali u sredu. Nije bilo svežine koju smo očekivali. Uprkos tome, pobedili smo 4:0 i u suštini sam zadovoljan jer je najbitnije da smo uzeli tri boda. Pogotovo imajući u vidu da je Rad podigao formu u poslenje vreme", rekao je Božović.

Zvezdin trener je otkrio i zbog čega je na poluvremenu zamenjen Nemanja Milić.

"Milić se povredio, ne znam još uvek koliko je ozbiljno, ali smo ga za svaki slučaj zamenili".

Vojvodina i Radnički iz Niša remizirali su u Novom Sadu 1:1, dok je Voždovac slavio protiv Javora u Ivanjici 1:0 i definitivno obezbedio mesto u plej-ofu.

Rezultati i strelci 29. kola:

Rad - Crvena zvezda 0:4 (Plavšić 34, 70, Ristić 64, Petković 73)

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (Trujić 39 - Mrkić 34. penal)

Spartak - Metalac 0:0

Javor - Voždovac 0:1 (Dražić 10)

Bačka - Novi Pazar 1:0 (Apija 32)

Borac - Napredak 0:1 (Kasalica 89)

Čukarički - Mladost 1:1 (Ožegović 60. penal - Jovanović 3).

Subota: Partizan - Radnik 2:1.

Tabela: Crvena zvezda 76 bodova, Partizan 70, Vojvodina 58, Napredak 49, Mladost 45, Radnički Niš 44, Voždovac 43, Javor 39, Spartak 38, Čukarički 37, Rad 32, Metalac 27, Bačka 27, Radnik 24, Novi Pazar 20, Borac 18.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.