Zvezda ubacila zaštitnu klauzulu: Radnički sutra bez najboljeg strelca lige!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubacila zaštitnu klauzulu: Radnički sutra bez najboljeg strelca lige!

Crveno-beli se osigurali od najjačeg oružja Nišlija

Crvena zvezda sutra gostuje Radničkom u Nišu, što je tradicionalno teško gostovanje, ali ima i jedna olakšavajuća okolnost za crveno-bele.

Neće morati da spremaju posebnu taktiku i da se muče kako da sačuvaju prvog strelca lige Milana Pavkova! Korpulentni špic Radničkog ima klauzulu po kojoj ne može da igra protiv Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezde, saznaje MOZZART Sport.

Klub sa Marakane je prošle zime doveo Pavkova iz Radničkog za 300.000 evra, ali ga je precrtao već posle šest meseci i vratio ga u Niš kao pozajmljenog igrača. Malo ko je mogao da poveruje da će Pavkov kao otpadak iz prvog tima Zvezde predstavljati pretnju crveno-belima u budućnosti, ali su se na Marakani osigurali za svaki slučaj.

U ugovor o pozajmici je ubačena klauzula po kojoj Pavkov ne može da igra protiv kluba čiji je zvanično član. S obzirom kako je otvorio sezonu, ispostavilo se da je Zvezda napravila dobar posao sa zaštitnom klauzulom. Pavkov se opet preporodio u Nišu, postigao devet prvenstvenih golova i prvi je strelac Superlige. Sigurno bi predstavljao najveću opasnost za Milojevićev tim, ali klauzula je Zvezdinog trenera rešila tih briga.

Ovakve klauzule su retko pravilo u svetu fudbala, ali nisu ništa nedozvoljeno. Real Madrid i Barselona su ih koristili za svoje pozajmljene igrače po manjim klubovima. Međutim, UEFA je pre nekoliko godina suspendovala klauzulu iz ugovora Čelsija i Atletika o pozajmici Tiba Kurtoe. Po tadašnjem dogovoru, Atletiko je trebalo da plati Čelsiju 2.500.000 evra da bi Kurtoa branio protiv Plavaca koji su ga pozajmili Madriđanima. Ipak, UEFA je zbog integriteta takmičenja poništila ovu klauzulu i Kurtoa je branio u duelima polufinala Lige šampiona protiv kluba u koji se kasnije vratio čiji dres nosi i danas.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZVEZDA SE REŠILA NAJVEĆEG PROBLEMA: Radnički bez najboljeg strelca Pavkova!

Izvor: Kurir, 04.Nov.2017

Crvena zvezda u nedelju gostuje Radničkom u Nišu (17.00), koji neće moći da računa na prvog strelca Milana Pavkova

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.