Zvezda u petak igra za tripletu

Izvor: Mondo, 14.Jun.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u petak igra za "tripletu"

Još jedna rutinska pobeda crveno-belih, za 2:0 u finalnoj seriji. Precizni Gudurić predvodio goste, a razigrani Ostin domaće.

Druga runda borbe za titulu protekla je kao i prva. Crvena zvezda mts bez problema je pobedila FMP i u Železniku i tako došla na pobedu od osvajanja treće uzastopne šampionske titule.

Taj podvig nije izvela još od pedesetih godina.

Ekipa Dejana Radonjića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mirno i bez trzavica ponovo je nadigrala sastav Dušana Alimpijevića. Nije bilo onoliko njenih trojki kao u prvoj utakmici (večeras - devet), ali je razlika tek na momente "spuštana" na oko desetak poena.

Favorit je, očekivano, kontrolisao tok meča od početka do kraja i zakazao za petak svoju šampionsku žurku, koju bi samo senzacija mogla da spreči.

FMP - ZVEZDA 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

Marko Gudurić uveo je crveno-bele u dobar ritam i završio meč sa 19 poena, tri pogođene trojke (iz pet šuteva), kao i nekoliko preciznih asistencija ka Luki Mitroviću, koji je bio drugi strelac tima sa 14 poena. Dvocifreni učinak imali su i Nemanja Dangubić (12), Marko Simonović i Čarls Dženkins (po 10), kome su navijači nekoliko puta skandirali "Đenka, ostani"

Na drugoj strani, Ajzeja Ostin pružio je najbolju partiju od dolaska u FMP i postigao 25 poena (3/5 za tri) i sabrao sedam skokova, uz četiri atraktivne blokade.

U prisustvu Demarkusa Nelsona, bivšeg pleja gostiju i takođe nekadašnje koledž zvezde, centar "pantera" podsetio je sve na svoj talenat, koji posle višegodišnje pauze nije ni bilo realno da značajnije pokaže ove sezone.

Uskoro opširnije...

- kraj utakmice, pobeda Zvezde -

40' 76:92 Zvezda ponovo kažnjava iskakanje domaćih na pikenrol akciji, zakucavanjem Simanića za "plus 15".

39' 74:89 Nesportski faul Dobrića na Davidovcu. Zaustavio je grubim kontaktom kontru domaćina i poslao bivšeg saigrača na liniju penala.

39' 70:89 Dženkins pogađa sa distance, a Radanov polaganjem, posle prodora. Navijači Zvezde pevaju Amerikancu "Đenka ostani", kao i prethodno Luki Mitroviću.

37' 68:87 Fantastičan potez Ajzeje Ostina - zakucavanje posle ofanzivnog skoka, kojim je zaokružio svoj odličan nastup. Odmah potom, Dangubić je poentirao uz faul.

36' 66:84 Gudurić i Ostin i dalje u prvom planu. Amerikanac je iz reketa postigao svoj 23. poen.

35' 62:82 Gudurić prekida mini-seriju domaćina pogotkom uz faul Ostina. Sa linije penala postigao je svoj 17. poen i najefikasniji je igrač Zvezde.

34' 58:79 Tečna akcija Zvezde, asistencija Mitrovića i zakucavanje Tompsona i tajm-aut Alimpijevića.

33' 58:77 Mitrović posle ofanzivnog skoka produžava Zvezdinu seriju na 7:0, a Apić je prekida realizovanim penalima.

32' 56:75 Gudurić za Tompsona, koji "vezuje" tri poena.

31' 56:72 Za početak ovog kvartala - pogodak Voltersa sa linije penala, pa Apića u reketu Zvezde.

- kraj treće četvrtine -

30' Pogodak Radanova sa "crte", u poslednjoj sekundi deonice.

28' 53:71 I Dangubić pogađa svoju prvu trojku, ponovo podigavši najveći plus na 21 (71:50). Davidovac reaguje istom merom - još jednom trojkom.

26' 49:64 Još jedna, treća blokada Ostina, pa trojka Davidovca. Simonović i Volters pokušali su da odmah odgovore šutem sa distance, ali su promašili.

25' 44:64 Trojka Dobrića, za "plus 20". Prvi put na ovoj utakmici.

23' 44:59 Lazić se žalio sudiji zbog faula na Čoviću i zaradio tehničku. Radonjić mu je očitao bukvicu na klupi, a Ostin je za to vreme postigao trojku iz ćoška.

23' 40:59 Novu najveću prednost postavio je Simonović, sa linije slobodnih bacanja.

22' 40:57 Poenima posle kontre, Dobrić postavlja novi maksimalni "plus" od 17 razlike.

21' 40:55 Za početak drugog dela - još jedna trojka Zvezde. Ovaj put je pogodio Dženkins.

- poluvreme, 40:52 -

19' 40:52 Marko Simonović takođe je namestio ruku za ovu seriju. Njegovim pogotkom i sjajnim zakucavanjem Dangubića crveno-beli opet odlaze na "plus 15" (37:52). Ljubičić odmah reaguje trojkom.

18' 35:48 Zaista odlična rola Ajzeje Ostina u dosadašnjih 18 minuta. Postigao je svoj 16. poen, na koji je Mitrović odmah odgovorio.

16' 31:46 Još dobrih poteza Gudurića - asistencija, pa još jedna trojka (3/3), za ponovo mirnih "plus 15".

14' 28:37 Lazić je ubacio i petu trojku za Zvezdu, ali je FMP odgovorio još jednom mini-serijom, poenima Radanova i Čovića.

11' 22:32 FMP je očigledno spremniji za borbu nego u prvoj utakmici. Ostin je i dalje u dobrom ritmu (čak 14 poena) na obe strane terena (dve blokade), a Davidovac je sa linije penala vratio razliku na 10 poena.

- kraj prve četvrtine -

10' 18:30 Još jednom Ostin - za tri, pa još jednom Simonović - takođe za tri, o tablu!

10' 15:27 Mini seriju domaćih 4:0 (Ostin, Šešlija) prekida Simonović, svojom prvom trojkom večeras.

8' 11:24 Odličan početak Marka Gudurića. "Vezao" je dve ubačene trojke, za svoj 11 poen. Radonjić ga šalje na odmor i ubacuje u igru Dobrića, najboljeg igrača prvog meča.

6' 11:18 Prvu trojku postiže Ostin, pod uglom od 45 stepeni.

5' 6:16 Dueli visokih igrača i pogoci na obe strane. Ostin poentira za FMP, Mitrović za Zvezdu.

4' 4:14 Snažan faul Davidovca, penali Dangubića i prva dvocifrena prednost Zvezde. Alimpijević je u međuvremenu tražio tajm-aut.

4' 4:12 Prednost Zvezde i dalje raste. Gudurić iznuđuje faul Radovanovića uz koš, pa realizuje slobodno bacanje.

3' 2:9 Prve poene za domaće postiže Bursać, a Kuzmić odgovara brzim zakucavanjem.

2' 0:7 Mitrović opet pogađa za dva, a Dženkins krade loptu Čoviću, a Alimpijević smatra da je prethodno bio fauliran. Trener "pantera" zbog toga dobija tehničku.

1' 0:2 Gudurić asistira Mitroviću, za prve poene na utakmici..

Startne petorke:

FMP: Čović, Davidovac, Radovanović, Bursać, Apić

ZVEZDA: Dženkins, Gudurić, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

Sudije: Nešković, Glišić, Juras.

NAJAVA:

FMP - Crvena zvezda mts, drugi meč.

Tim iz Železnika dočekuje od 18.30 časova branioca titule, u utakmici u kojoj će ekipa Dejana Radonjića imati šansu da stekne "meč lopte" za trofej.

Kao i uoči i posle prve utakmice, ime apsolutnog favorita nije potrebno naglašavati. Sve osim trijumfa crveno-belih na terenu ekipe koja razvija potencijalne talente za Zvezdu bilo bi veliko iznenađenje.

Prvi meč rešen je ubedljivom pobedom Radonjićevog tima, koji će u Železniku nastupiti u istom sastavu kao i u prethodnom meču. Dakle, bez povređenog Stefana Jovića.

Sa druge strane, ekipa Dušana Alimpijevića ponovo je prinudno "skraćena" povredom Nikole Žižića, kao i odsustvom Džone Boldena, koji je (kao igrač Zvezde) otputovao u SAD, na pripreme za NBA draft. Marko Ljubičić se vratio u tim.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zatekli smo Nedovića u Železniku: Evo šta nam je rekao o njegovom i Jokićevom nastupu na Eurobasketu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2017

Foto: Tanjug/AP..Drugoj utakmici finalne plej-of serije između FMP-a i Crvene zvezde prisustvuje i bivši košarkaš crveno-belih, Nemanja Nedović...- Navijam za mog najboljeg prijatelja Filipa (Čovića) i za Zvezdu - rekao je Nedović za Telegraf...Srpski reprezentativac završio je sezonu u Španiji,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.