Zvezda u laganom ritmu do 11-0

Izvor: N1 televizija, 28.Nov.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u laganom ritmu do 11-0

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju u Ljubljani sa 85:67 u 11. kolu ABA lige i tako su zadržali maksimalni skor u regionalnom takmičenju, dok su “Zmajčeki“ na 3-7.

Olimpija se dobro držala nešto više od 25 minuta, a onda je Zvezda prelomila meč – Jović je razigrao sebe i ekipu, Lazić i Simonović su vezali trojke za +10, a nekoliko minuta vrhunske odbrane bili su dovoljni da se slomi otpor >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << domaćina.

Crveno-bele sada čeka evroligaški meč sa Žalgirisom (petak, 19.00, Sport klub), a onda i okršaj sa FMP-om u ABA ligi, dok Ljubljančane čeka gostovanje Cedeviti u Zagrebu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 20 poena (7-9 iz iz igre), uz 9 skokova, Stefan Jović imao je 15 poena (3-6 za dva, 3-3 za tri) i 6 asistencija, Marko Gudurić ubacio je 14 poena (68 iz igre), uz 3 skoka i 4 asistencije, a Marko Simonović dodao je 10 (2-6 za tri, 3 ast).

Kod domaći se istakao Džeferson sa 18 poena, Nikola Janković imao je 12 poena i 7 skokova, a 12 poena upisao je i Oliver.

Pogledajte kompletne REZULTATE i TABELU Jadranske lige.

Olimpija je dobro počela, posle su domaći stali i u zonu, ali crveno-beli su ipak sve vreme vodili – prvo zahvaljujući Kuzmićevim poenima pod košem (8p), a posle trojki Simonovića i Gudurića bilo je 28:20.

Ipak, do kraja prve četvrtine domaći su uspeli da smanje zaostatak – prvo preko Miloševića, a zatim je Džeferson pogodio iz vrlo teške pozicije uz zvuk sirene za -4 (28:24). Amerikanac je dao 12 poena i držao je Olimpiju u igri.

Gudurić je dvaput poentirao u reketu i jednom je idealno poslužio Bjelicu, pa je Zvezda čuvala prednost.

Ipak, Olimpija se dobro držala, bila je energična i posle skokova u napadu uspevala da poentira, da bi posle tri penala Džefersona uspela i da povede sa 37:36.

Odgovorila je Zvezda sa penala i trojkom Jovića posle dobrog protoka lopte, ali nije bilo kontinuiteta koji bi “odlepio“ goste, pa je Mesiček vezao četiri poena za izjednačenje (41:41).

Ipak, posle kontre Gudurića i Jovića crveno-beli su ipak vodili na poluvremenu – 43:41.

Jović je odlično šutirao u prvom poluvremenu, ali su domaći nastavili da ga brane ispod bloka, pa je plej Zvezde nastavio da pogađa i doveo je svoj tim do +5 (51:46) u periodu u kojem se igralo u sporom tempu sa mnogo grešaka.

Jović je proigrao i Kuzmića, a zatim je i asistirao za Lazićevu trojku za 60:53. Usledila je i Simonovićeva trojka za prvu dvocifrenu prednost beogradskog tima.

Zvezda je otišla i na +13, a na kraju trećeg perioda bilo je 68:56 posle pogotka Kuzmića.

Crveno-beli su zaigrali čvršće u odbrani i prednost je samo rasla, pa je ubrzo bilo jasno da je meč prelomljen i da će Zvezda lagano doći do nove pobede.

Na kraju je trener Radonjić pružio šansu i Ognjenu Dobriću, a Boriša Simanić nije ulazio u igru, iako je prethodna dva meča počeo u startnoj petorci.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.