Petarda Zvezde na Karađorđu, važna pobeda Partizana, katastrofa Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2019, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petarda" Zvezde na "Karađorđu", važna pobeda Partizana, katastrofa Bačke

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su u Novom Sadu novi korak ka odbrani titule u Superligi Srbije. Zvezda je na gostovanju Vojvodini pobedila ubedljivim rezultatom 5:0 na stadionu "Karađorđe", u derbiju četvrtog kola plej-ofa.

Crveno-beli su na taj način ponovo stekli šest bodova prednosti u odnosu na niški Radnički, sada imaju 51 bod, tri kola pre kraja šampionata.

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde u majicama Sportskih igara mladih

Fudbaleri Vojvodine i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvene zvezde, izašli su na teren u majicama Sportskih igara mladih (SIM) i na taj način najavili svečano regionalno otvaranje SIM 15. maja na Trgu Slobode u Novom Sadu.

Sportske igre mladih najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi, a u Srbiji se ove godine održavaju šesti put zaredom.

Školska deca imaće priliku da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, basket 3na3, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre).

Igre će se ove godine održati u 20 gradova Srbije, a regionalno finale, tradicionalno, se održava krajem avgusta u Splitu.

Duel u Novom Sadu rešen je za manje od tri minuta, kada su pogotke za goste postigli Milan Pavkov i Aleksa Vukanović.

Pavkov je u 23. posle dodavanja Gorana Čaušića prihvatio loptu na grudi i sa nekih 20 metara je iz voleja poslao u gornji desni ugao, postigavši jedan od najlepših golova ove sezone u Superligi.

Već u sledećem napadu rezultat se ponovo promenio – nakon nešto duže akcije, po desnoj strani je probio Filip Stojković, vratio povratnu na penal do Vukanovića, kojem nije bilo teško da pogodi suprotnu malu mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi početkom drugog domaćin bio taj koji je više pritiskao. Vojvodina je propustila dve stopostotne prilike preko Bojana Matića i Dejana Zukića, posle čega je opao pritisak "lala".

To su gosti iskoristili i na individualni kvalitet u 65. minutu "overili" trijumf. Strelac je sada bio rezervista El Fardu Ben, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Vukanovića. Idealno ga je uposlio Marko Marin koji je dodavanjem "probušio" odbranu, a napadač sa Komorskih ostrva savršeno završio akciji iz veoma teške situacije, za svoj 17. pogodak u Superligi Srbije.

Do kraja susreta se u listu strelaca upisao i mladi napadač Dejan Joveljić i postavio konačan rezultat sa dva pogotka, za veliki korak Zvezde ka odbrani titule.

Vojvodina je ostala poslednja na tabeli plej-ofa sa 20 bodova.

U istom terminu odigrane su tri utakmice plej-auta – Zemun je bio izuzetno ubedljiv protiv Bačke i slavio sa čak 7:0, Radnik je u Surdulici savladao Voždovac rezultatom 4:2, dok je Rad na Banjici bio bolji od Dinama iz Vranja (1:0).

Važna pobeda Partizana u Humskoj protiv Mladosti

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Humskoj Mladost iz Lučana sa 2:1 (1:0) u 4. kolu plej-ofa Superlige i ponovo su na poziciji koja vodi u Evropu.

Crno-beli poveli su u 11. minutu kada je posle asistencije Zorana Tošića strelac bio Rikardo Gomeš.

Imala je potom ekipa Save Miloševića još nekoliko prilika, ali je tek u drugom poluvremenu, u 60. minutu, Tošić uspeo da zatrese mrežu gostiju posle duplog pasa sa Nemanjom Nikolićem.

Tri minuta kasnije Partizan je mogao da poveća prednost, ali je golman Dragan Rosić odbranio penal Gomešu.

Autogolom Svetozara Markovića u 83. minutu gosti su smanjili na 2:1, ali ne da učine i više od toga.

Meč u Humskoj obeležilo je skandiranje dela navijača protiv uprave kluba.

Rezultati 4. kola plej-ofa:

Partizan - Mladost 2:1 (Rikardo Gomeš 11, Z. Tošić 60 - Marković 83. autogol)

Čukarički - Napredak 5:2 (Mudrinski 8, Kovač 26, 90, Ovusu 51, Stojanović 66 - Ostojić 69, N'Daje 84)

Vojvodina - Crvena zvezda 0:5 (Pavkov 22, Vukanović 25, Ben 65, Joveljic 78, 90+1 penal)

Juče: Proleter - Radnički Niš 2:3

Tabela: Crvena zvezda 51, Radnički 45, Čukarički 34, Partizan 33, Mladost 32,Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20.

Plej-aut: Rad - Dinamo 1:0, Radnik - Voždovac 4:2, Zemun - Bačka 7:0. Mačva - Spartak 2:1.

Tabela: Radnik 24, Spartak 23, Mačva 23, Voždovac 21, Bačka 18, Rad 18, Zemun 17, Dinamo 14.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.